Waiting on Wednesday # 9


posted by Laurentzyu on ,

No comments


În cadrul rubricii Waiting on Wednesday vor fi prezentate săptămânal cele mai bune cărți în curs de apariție în România.

Scenariu pentru happy-end/ Matthew Quick/ Polirom/ 296 pagini

Romanul Scenariu pentru happy-end a fost adaptat pentru cinematografie într-o celebră peliculă nominalizată la Premiul Oscar, avându-i în distribuție pe Bradley Cooper, Jennifer Lawrence și Robert De Niro.
 
Pat e obsedat de o teorie: viața lui e un film ce-l are drept producător pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu i-a dat o misiune: să alerge în fiecare zi, să-și recapete trupul de altădată (de pe vremea când încă nu stătuse patru ani într-un spital de nebuni), dar și liniștea emoțională. O va recâștiga astfel pe Nikki, fosta lui soție. Nenorocirea e că, știindu-l fost pacient al spitalului de boli mintale, nimeni nu-l mai ia in serios și toți îl agresează sau îi întorc spatele: Philadelphia Eagles, echipa care-l ține legat de realitate, pierde meci după meci, fără speranță; el e urmărit de o tânără de o frumusețe răpitoare, dar nebună; psihoterapeutul, departe de a se alia cu Dumnezeu, îi recomandă să se culce cu orice femeie care-i iese-n cale, în scop terapeutic, și, colac peste pupăză, Kenny G îl tot pisează la cap.
 

„Matthew Quick umple paginile romanului sau cu o rară inteligență a absurdului și e imposibil să nu-l aplauzi pentru un erou atât de improbabil.” (People)
 
Scenariu pentru happy-end e un debut frumos. Și e greu să nu te emoționeze soarta unui om care, în ciuda experiențelor îngrozitoare prin care trece, încearcă din răsputeri să creadă în speranță, în fidelitatea pentru o iubire pierdută, în ideea că trebuie să mai supraviețuiască o zi cu mintea întreagă.” (The Wall Street Journal)


Pantera din subterană/ Amos Oz/ Humanitas Fiction/ 216 pagini

Opera lui Amos Oz este tradusă în peste patruzeci de limbi. Romanul Pantera din subterană a fost ecranizat în 2007, cu titlul Micul trădător, în regia lui Lynn Roth, cu Alfred Molina şi Ido Port în rolurile principale.

Un oraş zguduit de conflicte, Ierusalimul anului 1947, în Palestina aflată la finalul mandatului britanic. Un băiat de doisprezece ani, cu o imaginaţie fără limite şi o inteligenţă sclipitoare, doi părinţi anxioşi, măcinaţi de temeri, unici supravieţuitori ai familiilor lor ucise în lagărele de concentrare din Europa, şi un soldat englez captiv într-un conflict pe care-l dezaprobă. Amos Oz adună toate aceste elemente şi le plasează într-un context istoric complex, reuşind să creeze o poveste captivantă, scrisă cu mult umor şi o sinceritate fascinantă.Cartea ororilor/ Stephen Jones/ Nemira/ 240 pagini

O ANTOLOGIE CARE TE BAGĂ ÎN SPERIEŢI!

„Tot ce-i trebuie unui cititor dependent de spaime, vise rele, spirite malefice și gânduri sumbre. Tot ce-i trebuie unui cititor ahtiat după stafii, ținuturi bântuite, personaje și întâmplări dătătoare de fiori.“ (The Guardian)

„Delicii și spaime încântătoare pentru oricine caută povestiri horror în genul clasic.“ (Publishers Weekly)

Coșmaruri, adevăruri, minciuni, morţi și vii, spirite rele și spirite bune, creaturi invizibile și mai ales idei fără chip bântuie într-o carte a ororilor născocite de autori înzestraţi cu o imaginaţie înspăimântătoare. Scriitori consacraţi și începători dintre cei mai talentaţi se întâlnesc într-o antologie excepţională. Stephen King, maestru incontestabil al genului, dă tonul cu o povestire înfricoșătoare. Blestemul din Sarnath/ H. P. Lovecraft/ Nemira/ 440 pagini

„Știinţa lui Lovecraft, capacitatea lui de a anticipa și noutatea pe care le-a adus în literatură ne par azi din ce în ce mai demne de interes și mai uşor de observat. Datorită lui am descoperit un spirit horror profund în lumea din jur.“ (Nicholas Lezard)


„Lovecraft a avut o influenţă uriaşă asupra a generaţii întregi de scriitori de literatură fantasy și horror.“ (Joyce Carol Oates)


„Pe H.P. Lovecraft, cel mai mare scriitor de proză horror din secolul XX, încă nu l-a întrecut nimeni.“ (Stephen King)


„Toată viaţa e doar un set de imagini aflate în creier și nu e nicio diferenţă între cele ivite din lucruri reale și cele făurite din vise, așa cum nu există niciun motiv de a le preţui pe unele mai mult decât pe celelalte.“ (H.P. Lovecraft)Cărarea pierdută/ Alain-Fournier/ Polirom/ 240 pagini

Romanul Cărarea pierdută a fost adaptat pentru cinematografie în anul 2006; filmul i-a avut în distributie pe Nicolas Duvauchelle, Jean-Baptiste Maunier și Clémence Poésy.
 
În Cărarea pierdută, François Seurel povestește aventura care ajunge să schițeze un destin tulburător prietenului său, Augustin Meaulnes. Pe când erau amândoi elevi la Cursul Superior de la Sainte-Agathe, Augustin se gândește să le facă tuturor o surpriză și să-i întâmpine singur pe bunicii lui François, care veneau în vizită. Împrumută o căruță și pornește pe un drum necunoscut. Curând se rătăcește și ajunge din întâmplare pe un domeniu misterios, unde se punea la cale o petrecere ciudată, în cinstea logodnei lui Frantz de Galais, fiul castelanului. Domeniul pe care ajunsese Meaulnes îl farmecă prin jocurile, dansurile, costumele și oamenii pe care îi adunase. În timpul unei plimbări cu vaporașul, se îndrăgostește pentru totdeauna de o fată nespus de frumoasă, despre care află că este Yvonne de Galais. Petrecerea se încheie însă pe neașteptate...

În mers de rac/ Gunter Grass/ Polirom/ 224 pagini

În mers de rac relatează un episod dramatic de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial: fuga populației germane din Prusia Orientală spre Vest, pe măsură ce trupele Armatei Roșii înaintau, și scufundarea vasului Wilhelm Gustloff, cu 9 000 de pasageri la bord, de un torpilor sovietic. O carte despre conștientizarea vinovăției, despre uitare, despre vina de a uita sau a refuza o temă „incomodă” și despre consecințele nefaste ale unei tăceri prelungite. Dar, înainte de toate, despre mersul implacabil al istoriei, o istorie ce târăște după sine destine.

Niciodată împreună?/ J. A. Redmerski/ Trei/ 480 pagini

Erotism şi pasiune, într un roman de cinci stele!
Bestseller New York Times, USA Today şi Wall Street Journal

Camryn Bennett, o tânără în vârstă de douăzeci de ani, crede că ştie exact în ce direcţie se îndreaptă viaţa ei. Însă după o noapte de pomină la cel mai extravagant club din Raleigh, North Carolina, şochează pe toată lumea – inclusiv pe sine – când se hotărăşte să renunţe la singura viaţă pe care a cunoscut-o vreodată şi să ia totul de la început. Având la ea doar poşeta şi telefonul mobil, Camryn se urcă într-un autobuz Greyhoud, gata să se găsească pe sine însăşi. În schimb, îl găseşte pe Andrew Parrish.

Sexy şi provocator, Andrew o face să simtă dragostea şi pasiunea în feluri pe care Camryn nu şi le ar fi imaginat niciodată. Însă bărbatul din viaţa ei ascunde un secret. Îi va apropia acesta definitiv sau îi va distruge ireversibil?

Niciodată împreună? te face dependent de stilul său alert şi seducător. Empatizezi cu povestea lui Camryn, o tânără insensibilă la orice emoţie. Singurul care o poate face să renască este fermecătorul Andrew – deviza lui e trăieşte clipa! (RT Book Reviews)


Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!