J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, si Warner Bros planuiesc o noua franciza plasata in universul Hogwarts


posted by Laurentzyu on

2 comments

J.K. Rowling, cunoscută pentru seria de cărți Harry Potter, va debuta ca scenarist în colaborare cu Warner Bros. în vederea realizării unei serii bazate pe una din cărțile lui Harry de la Hogwarts, Creaturi fantastice și unde le poți găsi / Fantastic beasts and where to find them.

41899 Fantastic Beasts and Where to Find Them (Harry Potter Companion Books, #1)

Conform unui anunț al CEO-ului Kevin Tsujihara de la HBO,  Rowling va scrie un scenariu ce va prezenta o poveste în care publicul va regăsi creaturi și personaje familiare fanilor Harry Potter.

„Întotdeauna am spus că voi reveni asupra lumii magice doar dacă voi avea o idee care să mă încânte peste măsură”, a comentat scriitoarea într-un interviu acordat celor de la The Wall Street Journal.

În Fantastic beasts and where to find them este prezentată o lume a comunității vrăjitorești care nu este nici o continuare a seriei Harry Potter, „nici un sequel, ci o extensie a lumii magice. Legile și obiceiurile lumii ascunse ale vrăjitorilor vor fi recunoscute de toți cititorii seriei Harry Potter, dar povestea va avea loc în New York, cu 17 ani înainte ca Harry Potter sa apară”, declară Rowling pentru cei de la The Hollywood Reporter.

Producătorii de la Warner Bros. intenționează să extindă ideea acestei serii în domeniul jocurilor pe calculator, produse de larg consum și inițiative digitale. Autoarea celebrei serii în 7 volume își va extinde aria de colaborare cu cei de la Warner Bros. și în alte modalități; studio-ul va servi și pentru ecranizarea primului roman pentru adulți al scriitoarei, Moarte subită, într-un serial ce va începe să fie turnat din 2014.

„Suntem extrem de onorați de faptul că J. K Rowling ne-a ales ca parteneri într-o explorare a lumii vrăjitorilor care a avut un succes răsunător încă de la început. Este o scriitoare excepțională, stârnind  o adevărată revoluție în lume care încă din primele momente a devenit un fenomen în materie de filme. Știm că publicul așteaptă cu tot atâta nerăbdare ca și noi să vadă noul produs al imaginației extraordinare pe care Jo o deține.” declară Tsujihara pentru The Hollywood Reporter.

De curând, editura Trei a achiziționat drepturile de traducere în limba română și ale romanului The Cuckoo's Calling, publicat de autoare sub pseudonimul Robert Galbraith!

sursa: ProCinema

2 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!