Primele imagini din ecranizarea romanului Hotul de carti


posted by Laurentzyu on

1 comment
Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. 

Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. 

Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

Găsiți recenzia mea aici!


Filmul regizat de Brian Percival (Nord și sud, Downtown Abbey) și care îi are în distribuție pe Geoffrey Rush (cvartetul Pirații din Caraibe, Discursul Regelui, Shakespeare îndrăgostit), Emily Watson (Anna Karenina, Calul de luptă, Povestea vieții mele), Kirsten Block (Cititorul, Barbara) și Joachim Paul Assböck (Lista lui Schindler, Pianistul, Gruparea Baader Meinhof) își va face debutul pe marile ecrane pe 15 noiembrie 2013, urmând ca la noi în țară să poată fi văzut de-abia din 17 ianuarie 2014.

6

5

4

3

2

1

sursa: Page to premiere

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!