James Cameron va lansa patru romane ce vor extinde universul Avatar


posted by Laurentzyu on ,

No comments


Celebrul autor SF american Steven Gould va scrie volumele după scenariile imaginate de cineast.

Trei noi filme Avatar au fost anunțate anul acesta de James Cameron – lansarea lor va avea loc în decembrie 2016, respectiv decembrie 2017 și 2018 – însă exotica lume a seriei pare că are mult mai multe de oferit, motiv pentru care cineastul a hotărât să o extindă în patru romane ce vor acompania expunerea cinematografică. Pentru asta, se menționează într-un comunicat al 20th Century Fox preluat de Collider.com, intră în scenă autorul de romane SF Steven Charles Gould (Jumper, ecranizat sub același nume în 2008 și apărut și la noi în țară la editura Nemira). Gould este președintele Organizației Scriitorilor Americani de Science Fiction.

Autorul va îmbogăți așadar fantastica lume imaginată de James Cameron în primul film al seriei, scenariile celor trei sequel-uri la care lucrează acum cineastul împreună cu  Josh Friedman (War of the Worlds), Rick Jaffa alături de Amanda Silver (Rise of the Planets of the Apes) și Shane Salerno (Savages, Salinger) urmând să se transforme și ele în volume SF.

"Steven Gould este unul dintre cei mai străluciți autori de SF contemporani și admir de multă vreme personajele și lumile imaginate în romanele și povestirile sale", a spus Cameron. "Suntem foarte norocoși pentru faptul că Steven își va pune talentul său formidabil în slujba universului din Avatar. El lucrează deja îndeaproape cu mine și colegii mei scenariști pentru a crea lumea extinsă a lui Avatar", a adăugat el.

sursa: Cinemagia


Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!