Fenomenul fantasy THE BONE SEASON ajunge si in Romania


posted by Laurentzyu on

2 comments

Dincolo de lumea asta şi de seminţia omenească, există o lume nevăzută şi o împărăţie a spiritelor. Lumea aceea se află în jurul nostru; e pretutindeni. (Charlotte Brontë)


La începutul lunii septembrie, Curtea Veche Publishing va publica romanul The Bone Season de Samantha Shannon, considerat de criticii din întreaga lume viitorul fenomen fantasy internațional. Autoarea, o studentă la Oxford în vârstă de 21 de ani, este supranumită de presa internațională “noua J.K. Rowling”, iar pentru cumpărarea drepturilor de ecranizare a cărții s-a dus o adevărată luptă între case de producție importante. 

Primul volum din seria de şapte romane anunţate de Samantha Shannon, The Bone Season este povestea unei „călătoare prin vis“, o clarvăzătoare de 19 ani numită Paige Mahoney, care cutreieră străzile Londrei anului 2059 până când poliția secretă o închide în Oxford, un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Este o epopee fantastică deosebit de complexă, înţesată cu rase supranaturale, grupări sociale şi mai multe niveluri de clarviziune, precum şi nenumărate dialecte şi cuvinte noi.
Cartea va fi lansată oficial pentru prima dată în lume pe 20 august 2013 la Bloomsbury, celebra editură engleză care a publicat și seria Harry Potter, iar autoarea, Samantha Shannon, e susținută de agentul literar care a făcut-o celebră pe J. K. Rowling, prestigiosul David Godwin. Cartea este deja în atenţia presei internaţionale și a cititorilor de fantasy din întreaga lume, anticipându-se că va fi cel mai mare debut global al anului, depășind ca succes serii fantasy precum The Hunger Games (Jocurile Foamei) sau Twilight (Saga Amurg). Așa cum scrie și Harper’s Bazaar, “o nouă generaţie de scriitoare revendică genul fantasy. În fruntea lor se află Samantha Shannon.”

Povestea tinerei scriitoare este uimitoare: cu acest prim volum a reușit să obțină imediat un avans de șase cifre pentru primele trei cărți ale seriei, atrăgând un interes fără precedent până în acest moment pentru un scriitor debutat. “M-am îndrăgostit pe loc de carte. (…) Imaginația ei este extraordinară! Îmi amintește de surorile Brontë – lumea pe care a creat-o este absolut reală”, declară redactorul-șef de la Bloomsbury pentru New York Times.

Drepturile de publicare pentru primul volum s-au vândut până acum în 21 de ţări, iar drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de The Imaginarium Studios, casa de producție deținută de actorul Andy Serkis (Stăpânul inelelor), care va și regiza filmul, şi producătorul Jonathan Cavendish (Jurnalul lui Bridget Jones).

În România, The Bone Season va apărea la Curtea Veche Publishing în jurul datei de 1 septembrie, însă fanii genului fantasy pot face deja precomenzi pe site-ul editurii începând cu data de 20 august 2013. La invitația editorilor, Samantha Shannon se va afla în România pe 27 septembrie!

Îmi place să-mi închipui că la început eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum. Noi suntem minoritatea, cei respinşi din lume. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc. Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm. Crede-mă.

Puteți citi primul capitol din carte aici! Eu l-am citit și nu pot spune altceva decât că de-abia aștept să primesc mai mult!

Mai multe detalii despre carte găsiți pe site, pe Facebook sau pe blogul autoarei. Noutăți despre ediția românească, cum ar fi prețul sau coperta, veți găsi în curând pe blog.


 

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!