CONCURS ANIVERSAR # 3


posted by Laurentzyu

31 comments


UPDATE: Conform random.org, câștigător este comentariul #21 - Katherine. Aștept un e-mail cu datele personale pentru livrarea premiului (ai la dispoziție 7 zile). Mulțumesc tuturor pentru participare!

Continuăm cu un alt concurs la care ofer ca premiu un pachet format din SMINTIȚII de Dan Bălănescu și NEPOVESTITELE TRĂIRI ALE TEMPLIERILOR ROMÂNI de Adrian Voicu. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu la această postare până pe 15 august cu numele cu care urmăriți blogul prin GFC și un titlu pe care mi-l recomandați, indiferent de gen, editură etc. 


Agentul de pază Benone vrea să râdă din toată inima. Avocatul Cristos caută să devină celebru în urma unui caz de terorism. Comicul Regina caută numărul vieţii lui, iar ambasadorul Puntelată îşi doreşte o viaţă simplă, departe de solicitanta lume a diplomaţiei.
Ce au în comun aceste personaje? Nevoia de a trăi altfel, apăsarea unei lumi absurde şi, în cele din urmă, un nemilos destin comun. Drumurile celor patru eroi se vor întretăia spectaculos, iar viaţa fiecăruia se va schimba radical atunci când vor evada din această lume pentru a trece în alta, în care vor deveni buni prieteni şi, într-un mod cât se poate de ciudat, fiecare îşi va împlini visul.
Cei trei eroi sunt un valah – Berilă – un ungur – Pișta Massy – și un sas – Kremvurst von Schlitz –, care bat Europa de la curțile lui Filip cel Frumos și Clement al V-lea până dincolo de Prut, ajutându-l pe Basarab Întemeietorul să câștige lupta de la Posada. Ei trăiesc intens zorii frâmântatului secol XIV și scriu o istorie al cărei deznodământ ne este astăzi foarte bine cunoscut, adăugându-i însă detalii noi la fiecare pas.
Cei trei încearcă să-l salveze de la moarte pe Jacques de Molay, se întâlnesc cu Dante, cu Romeo și Julieta (pe care îi salvează), cu meșterul Manole și cu eroii Mioriței, însă faptele lor nu sunt stingherite de tragismul acestor povești.

Mulțumesc editurii All pentru acest exemplar!
31 comments

  1. Anonim
  2. Gavrilut
  3. Roxana Z.

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!