CONCURS ANIVERSAR # 1


posted by Laurentzyu on

22 comments


UPDATE: Conform random.org, câștigător este comentariul #19 - Ungureanu Oana. Aștept un e-mail cu datele personale pentru livrarea premiului. Mulțumesc tuturor pentru participare!

Sunteți gata pentru primul concurs aniversar al acestei zile? Premiul constă într-un exemplar din OMAR CEL ORB de Daniela Zeca, roman apărut în anul 2012 la editura Polirom. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu la această postare cu numele vostru real și cel cu care urmăriți blogul prin GFC. Aveți timp până pe 9 august.

Omar cel orb

Exotismul oriental ori febra pasiunii din Istoria romanțată a unui safari sau din Demonii vântului lasă acum loc lucidității amare față de lumea controversată și uluitoare a Iranului contemporan. Omar cel orb este o carte palpitantă despre paradis și infern, iubire, credință și moarte, prin care Daniela Zeca anulează un mit: acela care ne convingea că un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care îi aparțin în mod nativ. Acest ultim roman al trilogiei orientale, semnate de prozatoare, afirmă răspicat că, în mileniul al treilea, subiectele, dar și problemele lumii globale sunt ale tuturor și nu le putem rezolva decât împărtășindu-le.

„Într-o poveste de dragoste și destine îmbucățite precum oglinzile persane, Daniela Zeca ne invită să cunoaștem prin ochii eroului său Omar o țară orientală enigmatică și plină de contradicții, dar să ne și recunoaștem în povestea unui exil. Omar este povestitorul orb autoexilat din Iranul sofisticat al civilizațiilor și religiilor suprapuse într-o țară est-europeană (România?) a instinctelor primare recent eliberate din chin-gile totalitarismului. Sensibilă, fină observatoare și pe alocuri crudă, autoarea ne oferă descrierea unui alt Orient, necunoscut nouă, într-o carte ce nu poate fi lăsată din mână.” (Alexandru Bălășescu)

„Într-o lume care se lasă tot mai mult colonizată emoțional de clișeele occidentale, Daniela Zeca are curajul de a privi în direcția opusă... Ea scrie un roman inițiatic inspirat de un Orient căruia, dintr-o leneșă orbire, îi ignorăm oglinzile vitale.” (Matei Vișniec)

Puteți citi câteva fragmente aici

22 comments

  1. Anonim
  2. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!