CARTEA LUNII AUGUST


posted by Laurentzyu on ,

No comments


Pentru că îmi place să promovez lectura, în fiecare lună o carte va căpăta statutul de căpătâi. Din trei cărți puse într-un ring inedit amenajat, doar una va ieși câștigătoare (sau cel puțin sperăm să ne ocolească egalitățile). Ea se va bucura de faimă, va fi în lumina tuturor reflectoarelor, și va fi cel mai cool accesoriu al lunii (și nu numai, pentru că sigur va trece testul timpului). 

O mică diferență luna aceasta însă, ca și luna trecută. Pentru că am fost prins cu diferitele postări aniversare și nu am avut suficient timp pentru a crea un poll, am ales eu cartea. Așadar, cartea lunii iulie este... JOCUL ÎNGERULUI, de Carlos Ruiz Zafon, pe care o puteți achiziționa de aici

Jocul ingerului (Editia 2013)
Jocul îngerului revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vântului, pe străduțele întortocheate ale Barcelonei, în universul gotic al Cimitirului Cărților Uitate, o poveste magnifică despre magia cărților și colțurile cele mai întunecate ale sufletului uman.

Acțiunea romanului Jocul îngerului se desfășoară în Barcelona anilor 1920. Un tânăr scriitor obsedat de o iubire imposibilă primește, din partea unui editor misterios, oferta de a scrie o carte cum n-a mai existat, în schimbul căreia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decât atât. În stilul său strălucitor, cu o precizie narativă impecabilă, autorul romanului Umbra vântului ne transportă din nou în Barcelona începutului de secol XX și în Cimitirul Cărților Uitate, oferindu-ne un roman cu o intrigă captivantă, o poveste de dragoste despre nebănuitele căi ale vieții și o rătăcire printr-un labirint de taine unde vraja cărților, pasiunea și prietenia își dau mâna într-o povestire magistrală.

Jocul îngerului este un roman strălucitor: thriller detectivistic, poveste de groază supranaturală și poveste de dragoste sfâșietoare în același timp. El explorează viața, moartea, credințele religioase și, mai mult decât orice, singurătatea, dulcele și amarul, tortura de a fi scriitor și rostul esențial al cărților, al literaturii, în înțelegerea condiției noastre umane.” (Daily Mail)
„Zafon este un veritabil Dickens al Barcelonei… Fiecare rând e plin de savoare, funcționează cu forța explozivă a prafului de pusca, e bintuit de fantome si blesteme.” (Corriere della Sera) 
Puteți găsi recenzia mea aici, poate așa veți fi convinși că această carte merită citită și recitită. 

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!