Waiting on Wednesday # 3


posted by Laurentzyu on ,

2 comments


În cadrul rubricii Waiting on Wednesday vor fi prezentate săptămânal cele mai bune cărți în curs de apariție în România.


Numele trandafirului. Editie revazuta de autorNumele trandafirului/ Umberto Eco/ Polirom/ 576 de pagini

Un bestseller mondial, un roman revăzut de autor după treizeci de ani

Deopotrivă roman polițist și parabolă despre adevăr văzut din perspectivă teologică, filosofică, scolastică și istorică, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus în peste 35 de limbi și ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986, cu Sean Connery, Christian Slater și F. Murray Abraham în rolurile principale.

În anul 1327, într-o mănăstire izolată de lume, călugării sunt pe cale de a fi învinuiți de erezie. Singura lor speranță este ajutorul unui faimos franciscan, fratele Guglielmo. Când lucrurile par să se limpezească între zidurile misterioasei abații, călugării încep să moară unul după altul. Ca să descopere asasinul, înțeleptul călugăr, alături de ajutorul său, Adso, se afundă ca un adevărat detectiv în simboluri secrete și manuscrise codificate și aproape își pierde viața în culoarele labirintice ale mănăstirii.

Dincoace de Paradis

Dincoace de Paradis/ F.S.Fitzgerald/ Polirom/ 348 de pagini

Primul dintre cele cinci romane ale lui F. Scott Fitzgerald, Dincoace de Paradis relatează anii de ucenicie ai unui oarecare Amory Blaine, student la Princeton University în anii de dinaintea și din timpul Primului Război Mondial. Este un roman al formării, modelat după Portret al artistului la tinerețe al lui Joyce, și totodată un „roman american al campusului” (printre primele de acest fel), care examinează, dintr-un unghi duios-comic, viața studențească într-o universitate din Ivy League. Prin tulburările sociale și amoroase ale lui Amory Blaine, cititorul face cunoștință cu America începutului de secol XX. Se poate spune că Dincoace de Paradis este romanul celebrei „generații a jazzului”, al aspirațiilor, viselor și contestărilor acesteia, urmate de dezamăgirile aduse de o viață adultă și responsabilă.Surorile Boleyn

Surorile Boleyn/ Philippa Gregory/ Polirom/ 756 de pagini

Romanul Surorile Boleyn a fost ecranizat de Columbia Pictures, filmul avându-le drept protagoniste pe Scarlett Johansson și Natalie Portman.

Romanul Surorile Boleyn descrie rivalitatea dintre Mary și Anne Boleyn și lupta lor pentru dragostea și favorurile regelui Henric al VIII-lea. La paisprezece ani, Mary îi atrage privirile regelui și, deși căsătorită cu Sir William Carey, este constrânsă de familie, pentru care ea și Anne nu sunt decât niște pioni în jocul puterii, să devină amanta acestuia. Legătura lor durează câțiva ani, timp în care Mary îi dăruiește lui Henric, măcinat de gândul că va muri fără moștenitori, un băiat și o fată. Curând însă, ambițioasa Anne reușește să intre în grațiile regelui și îl convinge să o repudieze pe Caterina de Aragon și să o ia pe ea de soție, în ciuda împotrivirii Bisericii. Neputința de a-i dărui regelui un moștenitor, legăturile incestuoase, adultere și intrigile sale o vor sorti în cele din urmă eșafodului.Născuți pe pământ/ Orson Scott Card/ Nemira/ 608 pagini

Al cincilea volum din seria ÎNTOARCEREA ACASĂ

Toate personajele din volumele anterioare ale seriei au dispărut, iar Shedemei este singura care a supraviețuit. Ultima carte din cunoscuta saga a lui Card urmărește luptele din neamul celor care l-au urmat pe Nafai. Regele din Darakemba, fiii lui, precum și consilierii, împreună cu marele preot, devin protagoniștii întâmplărilor.

În lungii, nesfârșiții ani de căutare, computerul principal nu a găsit ce căuta. Nu l-a reperat pe Păstrătorul Pământului, singura inteligență care-i poate repara programul stricat.


„Mai mult decât o parabolă și nu tocmai o alegorie, saga lui Orson Scott Card, care se petrece într-un viitor îndepărtat, reușește performanța de a fi incontestabilă, distractivă, revelatoare“. (Kirkus)

„Sfârșitul poveștii, în care primul născut al fostului preot și conducător vede răul pe care l-a pricinuit și alege viitorul se află în acest volum nobil și este o lectură mai mult decât plăcută." (Publishers Weekly)

Se simte că a venit vara, cam puține cărți...


2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!