Topul cartilor pe care oamenii mint ca le-au citit


posted by Laurentzyu on

8 comments"Cine n-a pretins că a citit o carte, deşi nici măcar nu a deschis-o, de dragul conversaţiei?", scrie bfmtv.com, în introducerea topului. Book Riot a chestionat 828 de persoane pe tema "cărţi despre care oamenii mint că le-au citit". Respondenţii au trebuit să aleagă dintr-o listă de 412 titluri, majoritatea clasice.

Astfel, prima carte în topul minciunilor este Mândrie şi prejudecată, de Jane Austen, urmată de stufosul Ulise, de James Joyce, care prezintă o zi din viaţa lui Leopold Bloom. Pe locul al treilea se clasează un volum a cărui poveste este iubită în egală măsură de adulţi şi de copii - Moby Dick, de Herman Melville.

  Moby Dick<br />

Pe locurile cu numărul patru şi cinci se regăsesc cărţile Război şi pace, de Lev Tolstoi, şi Biblia. Imediat sub locul cu numărul cinci în top se clasează distopia lui George Orwell, 1984, urmată de Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien, care a stat şi la baza seriei cinematografice de succes cu acelaşi nume.

 O mie noua sute optzeci si patru 

Pe de altă parte, nici Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald nu a scăpat de menţionarea cititorilor snobi. Pe ultimele două locuri din top 10 se clasează două cărţi complet diferite ca volum, stil şi perioadă istorică în care au fost create: Anna Karenina, de Lev Tolstoi, ocupă locul cu numărul 9, şi De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger, poziţia a zecea.

Marele Gatsby (traducere noua) Anna Karenina De veghe in lanul de secara (editia 2011)

sursa: Mediafax

8 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!