Romanul Alexandrei Ares, Viata mea pe net, nominalizat la premiul Readers Favorite


posted by Laurentzyu on

3 comments


Viata mea pe net

Emily Thompson, o tânără plină de resurse și pasionată de artă contemporană, se mută în New York, unde își găsește un iubit artist și un loc de muncă într-o galerie de artă. Când totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimbă, rămâne fără resurse și fără sprijin și departe de ajutorul familiei. Deznădăjduită, apelează la Craigslist, un site prin intermediul căruia întâlnește diferite personaje dubioase, care îi vor aduce numai ne­cazuri.

„De ce citești cartea asta? Răspunsul e simplu: pentru că ești tot timpul în căutarea lucrurilor inteligente, pentru că îți displac personajele plicticoase și pentru că te-ai saturat de replici nesărate.” (A Bookish Affair)

Viața mea pe net este un roman al contrastelor, o poveste despre dragoste și viață, o carte pe care nici un tânăr al timpurilor noastre n-ar trebui s-o rateze.” (Midwest Book Review)

„O adevărată aventură a lecturii; prin ritmul ei săltăreț și noutatea subiectului, Viața mea pe net amintește de ultimele trenduri ale blogurilor.” (Amazon Breakthrough Novel Award Review)


Viața mea pe net / My Life on Craigslist, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele șase romane finaliste la premiul internațional Readers Favorite, la categoria „Ficțiune/Umor”.

Concursul Readers Favorite este deschis tuturor cărților din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri și cititori, reprezentând un barometru de popularitate. 

Câștigătorii de la Readers Favorite vor fi anunțați în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.

Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru My Life on Craigslist, după ce în 2011 prima ediție a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizația US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, The Other Girl, încă nepublicată în România, a primit distincția de Cea mai bună novella independentă din SUA la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York. 

Autoarea a mai obținut în luna martie o distincție de finalist și o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul Visătoarele.


Absolventă a Facultății de Teatrologie din cadrul UNATC București, Alexandra Ares a lucrat ca redactor și realizator pentru Redacția Teatru din TVR (1992-1997), realizând zeci de emisiuni Gong, Scena și Maeștrii Teatrului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) și docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivașcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, și a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producție și sindicate de știri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) și UNDP (2006). 

În prezent își împarte timpul între Manhattan și București și scrie atât în limba engleză, cât și în limba română. În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine și piesa bilingvă Waking Beauty / Frumoasa adormită și trezită, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway și a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, Waking Beauty / Frumoasa adormită și trezită va apărea anul acesta în Turcia.


AlexandraAres este membru al Pen American Center din SUA și al Uniunii Scriitorilor din România, și editoarea fondatoare a magazinului literar Manhattan Chronicles.

3 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!