CARTEA LUNII IULIE


posted by Laurentzyu on ,

4 comments


Pentru că îmi place să promovez lectura, în fiecare lună o carte va căpăta statutul de căpătâi. Din trei cărți puse într-un ring inedit amenajat, doar una va ieși câștigătoare (sau cel puțin sperăm să ne ocolească egalitățile). Ea se va bucura de faimă, va fi în lumina tuturor reflectoarelor, și va fi cel mai cool accesoriu al lunii (și nu numai, pentru că sigur va trece testul timpului). 

O mică diferență luna aceasta însă. Pentru că nu am avut suficient timp pentru a crea un poll și a vă lăsa să votați, voi alege eu cartea. Așadar, cartea lunii iulie este... MARE TRANQUILLITATIS, de Katja Millay, pe care o puteți achiziționa de aici


cop Mare Tranquillitatis_coperta buna
Nominalizată la categoria CEA MAI BUNĂ CARTE PENTRU YOUNG ADULT ȘI NEW ADULT a anului 2012, pe GOODREADS

Un MUST-READ pentru iubitorii genului Young, New și Mature Adult, în traducerea lui Adrian Deliu

Trăiesc într-o lume lipsită de magie sau de miracole. Un loc unde nu există clarvăzători sau metamorfi, nici îngeri, nici băieți cu puteri supraomenești care să te salveze. Un loc unde oamenii mor, și muzica se dezintegrează, și viața e nașpa.

N-AM MAI ROSTIT O VORBĂ DE FAȚĂ CU VREO ALTĂ PERSOANĂ DE 425 DE ZILE.

Îmi detest mâna stângă. Detest s-o privesc. O detest când îmi şovăie, şi tremură, şi-mi aminteşte că identitatea mea s-a dus. Dar o privesc chiar şi-aşa, pentru că, totodată îmi aminteşte şi că o să-l găsesc pe băiatul care mi-a luat totul. O să-l omor pe băiatul care m-a omorât, iar când o să-l omor, o s-o fac cu mâna mea stângă.


Fostul copil-minune al pianului, Nastya Kashnikov, își dorește două lucruri: să treacă prin anii de liceu fără să i se afle trecutul și să-l facă pe băiatul care i-a răpit totul – identitatea, spiritul, dorința de a trăi – să plătească pentru asta.

Povestea lui Josh Bennett nu e un secret: toți cei pe care i-a iubit au fost luați din viața lui, iar acum, ajuns la vârsta de șaptesprezece ani, nu i-a mai rămas nimeni. Acum, tot ce vrea este să fie lăsat în pace, iar cei din jur îi îngăduie acest lucru, fiindcă atunci când numele îți devine sinonim cu moartea, toți tind să păstreze distanța. Toți, în afară de Nastya, misterioasa nouă colegă de școală, care tot îi apare în cale și nu pleacă până când nu i se infiltrează în toate aspectele vieții. Dar, cu cât o cunoaște mai bine, cu atât mai enigmatică i se pare.


Mare Tranquillitatis este o lectură complexă, bogată, intensă, cu o narațiune genial construită despre un tânăr singuratic și o tânără fragilă emoțional și despre miracolul celei de-a doua șanse.

4 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!