Waiting on Wednesday # 1


posted by Laurentzyu on ,

5 comments


Iată-ne ajunși și la prima postare din cadrul rubricii Waiting on Wednesday. Cum probabil ați aflat ieri, aici vor fi prezentate cărțile aflate în curs de apariție la diferite edituri din România.

Creatura/ Nely Cab/ Leda/ 448 pagini

Sunt, în acelaşi timp, şi mai mult, dar şi mai puţin decât o fiinţă umană. Sunt, prin cine ştie ce întâmplare miraculoasă, încă în viaţă. Aceasta este povestea primei mele iubiri, povestea vieţii mele trecute şi povestea renaşterii mele…

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND BĂRBATUL DIN VIS DEVINE REALITATE? 

Isis Martin, o fată de şaptesprezece ani dintr-un orăşel obscur din sudul Texasului, începe să sufere de tulburări de somn, după ce o siluetă neagră înaripată îi tulbură visele, hărţuind-o. Nu trece mult până când Isis se hotărăşte să-şi înfrunte frica, descoperind cu surprindere identitatea celui care se ascunde în spatele vietăţii ameninţătoare cu chip uman. Şirul descoperirilor nu se opreşte însă aici…
Când Isis îi cere necunoscutului să demonstreze că nu este o plăsmuire a imaginaţiei ei, acesta acceptă provocarea cu bucurie. Astfel, frumoasa adolescentă ajunge să îi cunoască pe membrii unei familii din spiţa divină a acelora de mult uitaţi de omenire.
Romantismul, senzualitatea explozivă, pericolul şi întâmplările dincolo de puterea de înţelegere a muritorilor o însoţesc pe Isis pe drumul ei spre o iubire nepermisă, de natură să schimbe legile pământeşti. În mod sigur, această extraordinară călătorie îi va captiva şi încânta pe iubitorii poveştilor de dragoste. Iar povestea se află de-abia la început…


Inferno/ Dan Brown/ Rao/ 512 pagini

Inferno, ultimul roman al lui Dan Brown şi al patrulea din seria care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, este o combinaţie abilă de mister, thriller, istorie şi cultură, care îl poartă pe cititor de la Florenţa la Veneţia şi apoi la Istanbul. Dinamic şi ingenios construit, romanul prezintă toate elementele cu care Brown şi-a obişnuit deja cititorii - un om de ştiinţă nebun, cu un ţel bine conturat, un mister greu de dezlegat, simboluri extrase din Divina Comedie de Dante, mesaje secrete, o serie de indicii pe care numai un specialist în simbolistică le poate descifra, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare. Trezindu-se, amnezic, pe un pat de spital din Florenţa, şi ajutat de o blondă inteligentă, Robert Langdon străbate Europa în încercarea de a afla ce i s-a întâmplat şi a rezolva totodată un mister cu conotaţii literar-istorice, vânat fiind de un asasin în slujba unei tenebroase organizaţii internaţionale.Doctor Faustus/ Thomas Mann/ Rao/ 912 pagini

Povestea vieţii lui Adrian Leverkühn - biografia fictivă a unui compozitor care îşi vinde sufletul diavolului -, reprezintă pentru Thomas Mann un bun prilej de a cuprinde laolaltă toate etapele de dezvoltare ale vechii legende a lui Faust şi a le pune în legatură cu problematica ameninţătoare a vremurilor noastre, a "recăderii catastrofale a spiritului supra şi hiperdezvoltat într-un primitivism arhaic". Cadrul temporal include perioada dintre 1884 - 1945, aşadar propria epocă a autorului. Acesta însuşi numea Doktor Faustus "o carte a vieţii de o sinceritate aproape zdrobitoare, un straniu fel de autobiografie transferată, o operă care m-a costat mai mult şi m-a măcinat mai profund decât oricare alta anterioară". În ciuda unui narator aparent detaşat şi obiectiv, participarea afectivă puternică a autorului în naraţiune se simte în fiecare capitol.


Mesaj de departe/ Nicholas Sparks/ Rao/ 352 pagini

Theresa Osborne este divorţată şi dezamăgită, dar totul se va schimba după ce descoperă pe plajă o sticlă cu o scrisoare de dragoste înăuntru. Ceea ce se întâmplă în continuare este neaşteptat şi poate chiar miraculos - pentru că are de-a face cu toate speranţele noastre de a găsi pe cineva deosebit, de a avea parte de o dragoste eternă şi durabilă.

"O lectură obligatorie pentru cei care se mai îndoiesc de faptul că există o jumătate perfectă pentru fiecare." (Woman's Own)

"O experienţă pe care n-o vei uita cu uşurinţă. Nicholas Sparks surprinde forţa inimaginabilă a iubirii, arătându-ne totodată formidabila-i fragilitate." (Albiene Reporter News)

Christine/ Stephen King/ Nemira/ 640 pagini

O poveste supranaturală cu băieți, fete și o mașină pe care o cheamă Christine. Roșie ca sângele, lată și amendată, Christine are vreo 20 de ani și este și acum în putere. O putere înfricoșătoare. O putere distrugătoare.


Un mit american devine un fioros coșmar pe patru roți, iar paradisul iluzoriu al adolescenţei se transformă în infern… Christine: o bizară și cutremurătoare idilă magică, o tandră și sălbatică relaţie erotică între un vechi automobil și tânărul lui posesor, o poveste de dragoste stranie, cu deznodământ catastrofal, în care seducţia, gelozia și răzbunarea ating intensităţi monstruoase și ucigașe…


Copiii arborelui de jacaranda
Copiii arborelui de jacaranda/ Sahar Delijani/ Polirom/ 272 pagini

Copiii arborelui de jacaranda, tradusă deja în UK, Italia, Grecia și Muntenegru, va apărea în peste 70 de țări, în 25 de limbi.

Romanul de debut al scriitoarei Sahar Delijani urmărește destinele a trei generații de iranieni prin prisma arestărilor și încarcerărilor din Teheran, în anii care au urmat Revoluției din 1979 și victoriei fundamentalismului islamic. Temporalități și perspective multiple ale părinților și copiilor se întrepătrund, dând naștere unui model complex de cauze și consecințe, secrete și mărturisiri, povești de dragoste și sacrificiu.
Din acest model se disting câteva motive centrale, mereu aceleași: zidurile închisorii Evin, simbol al regimului opresiv, străzile și traficul haotic al Teheranului – spațiu public al fricii și vulnerabilizării, dar și al expresiei politice, sau spațiul intim și sigur al caselor și curților interioare, în care memoria se păstrează la umbra nelipsitelor flori ale arborelui de jacaranda.

Copiii arborelui de jacaranda este un portret evocator a trei generații de bărbați și femei, inspirați de dragoste și poezie, animați de idealism și aspirații de dreptate și libertate. Romanul prinde tocmai detaliile mai puțin cunoscute ale unei țări în care istoria a lăsat urme în toate formele pulsând de viață ori lipsite de strălucirea ei.

"Vreau ca cititorii mei să vadă că istoria arată la fel în toată lumea. Vrem cu toții aceleași lucruri. Fiecare țară și-a avut războaiele ei, luptele ei pentru democrație, pentru libertate. Fie că aceste lupte au loc în Siria, Argentina, Birmania, Iran sau oriunde altundeva, ele sunt la fel și poartă același mesaj: oamenii vor să trăiască liberi... suntem cu toții la fel." (Sahar Delijani)Cold Mountain
Cold Mountain/ Charles Frazier/ Polirom/ 515 pagini

După patru ani de lupte cumplite în Războiul de Secesiune, un tânăr fermier dezertează din spitalul militar în care era internat și pornește să străbată pe jos lungul drum dintre front și satul de baștină de la poalele masivului Cold Mountain. Aici îl așteaptă femeia iubită, transformată treptat, pe parcursul anilor de privațiuni, dintr-o tânără mondenă într-o fermieră supraviețuitoare. Pe drumul de întoarcere, evadatul trece prin cele mai felurite peripeții și primejdii și întâlnește tot felul de personaje insolite, ale căror povești se adaugă, treptat, acțiunii fascinante a romanului Cold Mountain.

Romanul Cold Mountain a fost transpus pe marele ecran de Anthony Minghella, filmul avându-i în rolurile principale pe Jude Law și Nicole Kidman. Renee Zellweger a câștigat cu acest film Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Sfirsitul unei iubiriSfârșitul unei iubiri/ Graham Greene/ Polirom/ 264 pagini

Sfârșitul unei iubiri urmărește o poveste de dragoste adulterină petrecută în Anglia, la finele celui de-al Doilea Război Mondial, între scriitorul Maurice Bendrix și Sarah, soția lui Henry Miles. Odată cu sfârșitul războiului și al relației, întrerupte brusc și inexplicabil de Sarah, Maurice caută să înțeleagă de ce amanta lui a renunțat pe neașteptate la legătura care i-a unit atât de profund. Pe fundalul instabilității unei păci abia instalate, al unor amintiri chinuitoare și al unei iubiri ce nu s-a sfârșit cu adevărat, Graham Greene își urmărește personajele ca la un spectacol de teatru: le face să trăiască, amestecat, iubirea și ura, loialitatea și trădarea, disperarea și speranța când totul pare pierdut.

Sfârșitul unei iubiri a inspirat mai multe ecranizări și adaptări pentru scena de teatru sau operă; cea mai recentă ecranizare, în regia lui Neil Jordan, avându-i în distribuție pe Ralph Fiennes și Julianne Moore, a fost lansată în 1999.
Și, pentru că am lipsit o perioadă pentru a renova blogul, vreau să vă arăt și câteva cărți minunate care au apărut în această perioadă.


Războiul ZRăzboiul Z/ Max Brooks/ Trei/ 448 pagini (ediție nouă)

Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puțin de un an, populația Americii își găsește adăpost în lagărele pentru refugiați din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară… 


"Pacientul zero" al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricționeze infecția și inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-și masca activitățile. Epidemia se răspândește însă în alte țări prin intermediul comerțului cu organe de pe piața neagră și al refugiaților, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenția publicului... Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna. "Omenirea s-a clătinat în pragul extincției…" Vânătăi pe suflet


Vânătăi pe suflet/ Françoise Sagan/ Art/ 152 pagini

Vânătăi pe suflet este o incursiune într-o lume de îndrăzneală, imprudențe, refuz și acceptare a iubirii. 

"Asta-i sarea pământului şi a acestei existenţe blestemate. Nu plajele care se-mpart în decoruri de vis, nu Club Méditerranée, nu prietenii, ci ceva fragil, ceva preţios pe care în vremurile astea îl distrugem cu bună-ştiinţă şi pe care creştinii îl numesc «suflet». (Chiar şi ateii, deşi nu folosesc acelaşi termen.) Şi, dacă nu suntem atenţi, într-o zi o să ne trezim cu acest suflet în faţa noastră, răsuflând din greu, cerând milă şi fiind plin de vânătăi… Şi vânătăile astea le-am meritat fără doar şi poate."


Oscar şi LucindaOscar și Lucinda/ Peter Carey/ Art/ 496 pagini

PREMIUL MAN BOOKER 1988

Romanul lui Peter Carey despre iubirea nemărturisită dintre preotul Oscar Hopkins şi Lucinda Leplastrier, beneficiara unei moşteniri, este o emoţionantă şi frumoasă poveste de dragoste, dar şi o splendidă incursiune în trecut. Făcuţi parcă unul pentru celălalt, cei doi sunt nişte cartofori – unul obsesiv, celălalt compulsiv – incapabili să câştige la jocul dragostei. 

"Un roman de o complexitate şi o forţă extraordinare… Mă umple de o invidie sălbatică, brutală." (Angela Carter)

"O erupţie de entuziasm, o comedie descătuşată, cu alternanţe de patos şi momente de poezie suprarealistă… Oscar şi Lucinda este o explozie de încântare în faţa diversităţii şi capriciilor vieţii." (Sunday Times) 

"O cursă de montagne russe… Cititorul se ridică… cu respiraţia tăiată, clipind puternic, desfigurat, contorsionat într-o sută de feluri, înţelegând că lumea nu va mai fi niciodată ca înainte." (Washington Post) 

"Carey este unul dintre cei mai mari povestitori ai vremurilor noastre, unul care te face să scoţi telefonul din priză, să uiţi de televizor şi să ignori soneria de la uşă. Are talentul de a face ca lumea din carte să fie mai vie decât cea din viaţa reală... Un roman magnific." (Evening Standard)


nymphette_dark99/ Cristina Nemerovschi/ Herg Benet/ 344 pagini

Live fast, die young, bad girls do it well.

"Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul."

Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa. Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.


5 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!