RECENZIE | Hering rosu fara mustar, de Alan Bradley


posted by Laurentzyu on ,

3 comments


Hering roşu fără muştar

Traducere: Monica Vlad
Editura: Trei
Pagini: 416
Seria: Flavia de Luce # 3
ISBN: 978-973-707-579-6


În noapte, o bătrână ghicitoare își parchează caravana pe domeniul Buckshaw. Sub razele înșelătoare ale lunii, Flavia de Luce, chimist pasionat și detectiv amator de senzații tari, descoperă ca bătrâna care i-a citit trecutul în apele cețoase ale globului de cristal zace acum pe jumătate moartă.

Și cum o întâmplare nu vine niciodată singură, în gradina cu fântâni de la Buckshaw Flavia descoperă un cadavru care atârnă în bătaia vântului. O nouă crimă tulbură apele de la conacul familiei de Luce. Și cu toate că nu are voie să iasă din camera ei pe durata anchetei, Flavia reușește (și de data aceasta) să evadeze. Împreună cu bicicleta ei însetată de aventuri, Gladys, Flavia adună indiciu după indiciu pentru a rezolva un puzzle impresionant.

Deși are un stil cam copilăresc, fiind scrisă din perspectiva Flaviei, cartea reușește să te țină captiv între paginile ei până la sfârșit. Amuzantă, misterioasă, și pe alocuri ironică, aventura Flaviei e mai ceva ca un caz de-al lui Sherlock Holmes. Și, oricât de încurcate ar fi ițele, micul detectiv dă dovadă de istețime, inventivitate și curaj, reușind să te uimească de fiecare dată. 

Așadar, dacă aveți nevoie de ceva misterios care să vă răcorească zilele fierbinți de vară, Hering roșu fără muștar e alegerea perfectă. Pregătiți-vă să luați parte la o aventură plină de haz, în care suspansul vă va face să tresăriți.

Mulțumesc editurii Trei pentru șansa de a citi și recenza acest roman!

3 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!