RECENZIE | Cincizeci de umbre intunecate, de E.L.James


posted by Laurentzyu

2 comments


Cincizeci de umbre întunecate

Traducere: Laurențiu Dulman
Editura: Trei
Pagini: 624
Seria: Fifty Shades # 2
ISBN: 978-973-707-689-2


Cred că toată lumea a auzit de Fifty Shades. Trilogia scrisă de E.L.James a reușit să se transforme dintr-un fan fic publicat pe un site al fanilor Amurg într-un bestseller mondial absolut. Bucurându-se de locul 1 în mai toate topurile lumii, cele trei cărți s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare în doar 4 luni.

Intimidată de gusturile excentrice și secretele întunecate ale tânărului și frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta și își începe cariera la o mică editură din Seattle. Dorul de Christian o urmărește însă neîncetat, iar atunci când acesta îi propune un nou contract, Ana nu îi poate rezista. Însă secretele îngrozitoare aflate o vor șoca și o vor speria mai rău ca niciodată...

În timp ce Christian se lupta cu demonii lui, Ana este nevoită să se confrunte cu furia și invidia unei femei care a făcut parte din trecutul lui acestuia, și trebuie să ia cea mai importantă decizie din viața sa. Dar va fi oare aceasta decizia corectă? Va putea ea să rămână alături de iubitul ei indiferent de cât de grea va fi situația?

Dacă în primul volum Ana era mai prostuță (să spunem lucrurilor pe nume), aici putem observa că începe să se mai maturizeze. Nu știu dacă de vină este scurta despărțire de Christian, dar cert e că totul evoluează bine, iar povestea devine una de dragoste, păstrându-se scenele sado-maso atât de fierbinți.

Se poate observa foarte bine și evolutia autoarei. Deși romantismul și amuzamentul rămân la locul lor, cel de-al doilea volum al trilogiei capătă și niște accente de thriller care reușesc să te țină captiv ore bune. Perfect pentru a citi cartea despre care vorbește toată lumea, zic eu!

Mulțumesc mult editurii Trei pentru șansa de a citi și recenza acest roman!

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!