RECENZIE | Cincizeci de umbre ale lui Grey, de E.L.James


posted by Laurentzyu on ,

5 comments


Cincizeci de umbre ale lui Grey

Traducere: Constantin Dumitru Palcus
Editura: Trei
Pagini: 616
Seria: Fifty Shades # 1
ISBN: 978-973-707-663-2


Cred că toată lumea a auzit de Fifty Shades. Trilogia scrisă de E.L.James a reușit să se transforme dintr-un fan fic publicat pe un site al fanilor Amurg într-un bestseller mondial absolut. Bucurându-se de locul 1 în mai toate topurile lumii, cele trei cărți s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare în doar 4 luni.

Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu tânărului om de afaceri Christian Grey, pe care îl găsește foarte atractiv și intimidant. Retrasă și interiorizată, Ana este șocată să își dea seama că, pentru prima dată în viață, este atrasă de cineva.

Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, însă asta o face pe Ana să îl dorească și mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice ale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de succes, șarm și frumusețe, Christian este un bărbat tulburat de demoni care simte nevoia să dețină controlul asupra celorlalți. Va putea Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea iubi ceea ce descoperă?

Dincolo de publicitatea negativă pe care i-au făcut-o marile publicații ale Americii, primul volum din trilogia Fifty Shades este destul de bun. E ușor de citit, amuzant, și plin de un erotism care te face să ți-o iei în cap. E interesant și felul în care autoarea abordează psihologia unui om a cărui copilărie nu a fost tocmai ușoară și cum coincidențele pot da naștere unor povești atât de încurcate. Pe lângă toate acestea, E.L.James reușește să creeze o poveste tulburătoare... de dragoste, să-i zicem, în care luxul și sexul sunt cuvintele de bază.

Așadar, puneți mâna și savurați cartea despre care toată lumea vorbește (doar dacă aveți peste 18 ani)!

5 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!