American Gods, noul Game of Thrones?


posted by Laurentzyu on

4 comments

 

Un nou serial recent achiziţionat de HBO are şanse mari de a atinge succesul adaptării romanelor lui George R.R. Martin

Romanul din 2001 al autorului britanic Neil Gaiman (Coraline, Praf de stele, Cartea Cimitirului ) a fost luat în vizor de către studioul de producţie al HBO urmă cu mai bine de doi ani, însă, de atunci, detalii despre proiect nu au mai apărut. Iată însă că, potrivit informaţiilor obţinute de site-ul The Hollywood Reporter, HBO a anunţat acum că va filma şase sezoane din American Gods (Zei Americani), lansarea fiind stabilită pentru finalul lui 2013, începutul lui 2014.

Romanul, câştigător al premiilor Hugo şi Nebula,  este o combinaţie fascinantă de trimiteri la cultura americană, fantasy, bucăţi variate de mitologie antică şi modernă, toate centrate pe misteriosul şi taciturnul personaj Shadow. Cu foarte puţin înainte de a fi eliberat din închisoare Shadow află că mult-iubita sa soţie a murit într-un accident de maşină. Este doar prima dintr-o serie de lovituri pe are le primeşte de la soartă taciturnul, dar puternicul bărbat. Se trezeşte în curând angajatul unui vânzător ambulant carismatic, Dl. Wednesday, şi este atras într-un conflict între vechii şi noii zei ai Americii.

De producţie se va ocupa compania lui Tom Hanks, Playtone Productions, însă bugetul este deocamdată modest faţă de varietatea de personaje fantasy şi de cantitatea de CGI de care va fi nevoie în film - 40 de milioane de dolari pe sezon. De regie se va ocupa Robert Richardson (director de imagine pentru  The Aviator, Hugo și Django Unchained ), iar printre producători se vor regăsi Gaiman şi Richardson.

Prin complexitatea sa, bogăţia personajelor şi a coordonatei fantasy, American Gods se anunţă un titlu promiţător, de nivelul succeselor majore ale HBO: Game of Thrones, Boardwalk Empire sau The Wire.

Cartea a apărut și la noi în țară, în 2006, la editura Tritonic. Din păcate, stocul este epuizat, dar o puteți achiziționa în limba engleză de aici.  

sursa: Cinemagia

4 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!