SOARECI SI OAMENI, de John Steinbeck, in curand la Polirom


posted by Laurentzyu on

2 comments

Soareci si oameni
Premiul Nobel pentru Literatură 1962

Șoareci și oameni, unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuanțe parabolice despre prietenie și destin. Personajele centrale sunt doi lucrători sezonieri, George Milton, un tânăr inteligent și inimos, și Lennie Small, un uriaș naiv, cu o forță incontrolabilă și o întârziere mentală ce îl face să semene cu un copil mare. Cei doi bărbați, a căror înduioșătoare relație de prietenie ajunge să semene a dependență, se angajează ca lucrători la o fermă. Ei au un vis, un ideal, să strângă bani pentru a-și cumpăra un loc al lor, unde să trăiască „din belșugu’ pământului”. Însă o serie de întâmplări tragice, provocate de naivitatea lui Lennie, de neputința lui de a distinge răul de bine, le năruie speranțele.

„Cele mai importante lucruri pe care John Steinbeck vrea să le spună despre personajele sale nu sunt niciodată exprimate direct în cuvinte, ci sunt sugerate într-un mod de care cititorul nu este niciodată pe deplin conștient – iar asta înseamnă arta.” (New York Herald Tribune)

„Autorul volumului Cartierul Tortilla a oferit în Șoareci și oameni o poveste atât de firească, de emoționantă și de simplă, încât abia după ultima pagină cititorul își dă seama ce reușită literară remarcabilă reprezintă romanul lui John Steinbeck.” (Chicago Daily Tribune)

Cartea are 160 de pagini, formatul 13x20 cm, prețul de listă 19,95 lei și este broșată. Puteți citi un fragment aici

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!