HOTUL FULGERULUI, primul volum al seriei PERCY JACKSON SI OLIMPIENII, in curand la Art


posted by Laurentzyu on

No comments

Percy Jackson şi Olimpienii. Hoţul fulgerului

Volumul prezintă aventurile lui Percy, un puşti de doisprezece ani care descoperă că este semizeu, fiind fiul unei muritoare şi a zeului Poseidon. Ştim că tinerii cititori nu sunt foarte atraşi de poveştile mitologiei clasice, considerând că acest tip de lectură este dificilă şi lipsită de conexiuni cu societatea din zilele noastre. Dar cartea lui Rick Riordan contracarează aceste neajunsuri, fiind un excelent îndrumar mitologic, plin de aventură şi pe gustul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani. Rick Riordan reuşeste, cu multă abilitate, să plaseze istorisirile din cărţile lui Homer într-un context actual, folosindu-se de umor şi reconstruind aventurile clasice într-un ritm alert, ce ţine cititorul cu sufletul la gură.

Cărţile seriei Percy Jackson şi Olimpienii s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare în primii patru ani de la apariţie, iar întreaga serie este prezentă de aproape 300 de săptămâni în topul publicaţiei The New York Times la categoria celor mai bine vândute cărţi dedicate publicului tânăr. Romanul este listat ca una dintre cele mai bune apariţii editoriale pentru tineri de Young Adult Library Services Association.

Primul volum al seriei a fost ecranizat în 2010 de către Chris Columbus, din distribuție făcând parte Logan Lerman, Uma Thurman, Rosario Dawson și Pierce Brosnan.


Cartea este cartonată, are formatul 14x20 cm, 307 pagini și prețul de listă 29,9 lei. Puteți citi un fragment aici

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!