PACIENTUL ENGLEZ, de Michael Ondaatje, in curand in colectia TOP10+


posted by Laurentzyu on

No comments

Pacientul englez


Pacientul englez a fost ecranizat cu același titlu în 1996, în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes și Kristin Scott Thomas în rolurile principale.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existențe pustiite, împinși de hazard sub acoperișul unei foste mănăstiri italiene, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorțită de spectacolul suferinței și morții atâtor soldați îngrijiți; Caravaggio, un hot și spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-și pune zilnic viața în pericol dezamorsând bombe; și mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez și care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deșert și scene de război, ce ajunge să-i bântuie și să-i transforme pe ascultătorii săi.

Cartea are 324 de pagini, este în format de buzunar (10,6 x 18 cm, copertă broșată, lucioasă) și are prețul de listă 17,95 lei. Puteți citi un fragment din carte aici.

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!