MARELE GATSBY, de F. Scott Fitzgerald, editie de film, in curand la Polirom + postere cu personaje si coloana sonora


posted by Laurentzyu on

No comments


Veşti bune pentru fanii cărţilor lui F. Scott Fitzgerald: Polirom va publica săptămâna viitoare Marele Gatsby în ediţie limitată, traducere din limba engleză şi note de George Volceanov. 

Al doilea mare roman în limba engleză al secolului XX, după Ulise de James Joyce, aşa cum a fost declarat în anul 1999 de suplimentul literar al ziarului The Washington Post, Marele Gatsby a apărut la Polirom în patru ediţii (2002, 2007, 2011, 2013). 


DESPRE CARTE
Nick Carraway, un tânăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York şi doritor de succes, împărtăşeşte povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere dar haotice, Gatz, mânat de mirajul iubirii faţă de Daisy Buchanan, îşi schimbă viaţa, devenind din student la Oxford gangster, traficant de alcool şi apoi milionar. Iubirea sa pentru Daisy nu se împlineşte însă; rămâne povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfăşurată odată cu un iluzoriu, nesfârşit American dream.

DESPRE FILM
Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane cu un rol memorabil în filmul Marele Gatsby, o adaptare spectaculoasă a celebrului roman omonim scris de F. Scott Fitzgerald.
Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă şi plină de bogăţii a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă şi extravangantă. Curând însă, Nick se trezeşte prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia şi tragedia pândesc la tot pasul.
Cadrele spectaculoase, costumele senzaţionale şi atmosfera romantică a anilor '20 sunt susținute cu realism de efectele 3D ale filmului şi interpretarea excepţională a lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher şi a multor altor actori extrem de talentaţi.

TRAILER


COLOANĂ SONORĂ
Puteți asculta o variantă mai lentă a melodiei Over the Love, interpretată de Florence Welch și cei de la The Machine. Tot aici îi mai puteți auzi și pe will.i.am, Fergie, Lana del Rey, Beyonce, Jay-Z, Emeli Sandé, Gotye, Jack White și Sia. Fragmente aici


POSTERELE CU PERSONAJE

Click pe ele pentru a se mări!
 

 

 

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!