GREEN DRAGON: locul unde poti bea o bere ca un hobbit


posted by Laurentzyu on ,

No comments


Ce poate fi mai frumos pentru un împătimit al filmelor decât să trăiască pe pielea lui o anumită experienţă din filmele preferate? În timp ce unii vor să ajungă la Hogwarts şi să traverseze râul într-o barcă călăuzită de lumina unui lampion, alţii vor să danseze şi să salte sus de bucurie la fel ca hobbiţii din Stăpânul Inelelor.

Barul Green Dragon, unde neînfricaţii hobbiţi Frodo, Sam, Merry şi Pippin obişnuiau să bea şi să petreacă în veselie, este acum oficial deschis publicului larg. Localul se găseşte chiar pe platoul de filmare al trilogiei Stăpânul Inelelor, în orăşelul  numit Hobbiton, aflat în Insula Nordică a Noii Zeelande, mai exact lângă Matamata, la 160 km distanţă de oraşul Auckland.

Green Dragon fusese iniţial ars intenţionat de către producători în Întoarcerea Regelui pentru a se reda autentic distrugerea Comitatului. Reconstruit însă pentru platoul de filmare al mult aşteptatului Hobbitul, barul a fost deschis chiar de către prim-ministrul Noii Zeelande, John Key, la sfârşitul lunii noiembrie, în vederea atragerii turiştilor. Green Dragon are o scurtă apariţie în Hobbitul: O călătorie neaşteptată, atunci când Bilbo Baggings îşi dă o întâlnire cu gnomii înainte de a purcede la drum în marea aventură.

Turişti şi fani ai Stăpânului Inelelor au acum şansa de a trece prin acele uşi circulare specifice hobbiţilor, vizitând The Merry Parlour şi Bywater Beer Garden. Dacă vreţi să intraţi în atmosferă cu adevărat, musai trebuie să gustaţi din băuturile puse la dispoziţie: o bere englezească amăruie şi o bere englezească tradiţională ( fiecare cu o concentraţie alcoolică de 3,8%), un cidru de 5% concentraţie, şi o bere non-alcoolică  cu gust de ghimbir.George Hickton, directorul platoului-oraş Hobbiton, are planuri şi mai mari. Acesta ar dori să extindă barul într-un fel de motel pentru cei care vor să stea peste noapte acolo, amplasând locuinţe specifice hobbiţilor (acele mari găuri făcute în pământ, la baza dealurilor).

Hobbitul: O călătorie neaşteptată rulează acum în cinematografele din aproape toată ţară. Dacă sunteţi doritori pentru încă o aventură pe plaiurile Pământului de Mijloc, puteţi consulta programul de aici.

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!