SHINING de Stephen King în curând la Nemira


posted by Laurentzyu on

No comments


Jack Torrance, un alcoolic care vrea să se lase de băutură, îi ia cu sine pe soţia sa Wendy şi pe fiul lor Danny în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munţii Stâncoşi de care a fost angajat să aibă grijă în afara sezonului turistic.

Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinaţii terifiante. Danny, înzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care îşi dă seama că hotelul a fost scena unor crime sângeroase cu mulţi ani înainte. Apoi, Jack începe să se afunde tot mai adânc în nebunie. Deşi nu-şi recunoaşte crizele, cu fiecare halucinaţie, comportamentul devine din ce în ce mai instabil, mai violent şi mai brutal. Derutată de atitudinea interiorizată a lui Danny şi de purtarea iraţionala a lui Jack, Wendy este ultima care rezistă. În final ea devine dureros de conştientă de pericolul care îl ameninţă şi, în ciuda spaimei sale isterice, reuşeşte să supravieţuiască împreună cu copilul.
 
"Shining este în mod cert o capodoperă şi, probabil, unul dintre cele mai bune romane cu subiect supranatural din ultima sută de ani." - Peter Straub

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.stephenking.com/ .
Cartea este cartonată şi are 504 pagini. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul editurii Nemira.

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!