Aaah!


posted by Laurentzyu on

1 comment

   Inca nu imi vine sa cred: a inceput scoala! :( Primele 3 saptamani au fost pline-pline, de aceea am si hotarat sa iau o pauza mica de aici, dar nicio problema, m-am intors, si de acum incolo postez cum pot.
   Bine totusi ca am terminat cu testele (m-am saturat de atatea!). Parca ar fi trecut 1 an de scoala, nu doar cateva saptamani. In fine, sa trecem la cartile noastre.
   Odata cu scoala a inceput si sezonul aparitiilor editoriale - toate ca o avalansa. Mai e o luna pana la Gaudeamus si rafturile trebuiesc umplute cu carti proaspat scoase din cuptor. Apropo de targ, Simon Toyne vine iar in Romania pentru inca o sesiune de autografe, de data aceasta pentru Cheia, volumul cu numarul 2 al trilogiei Sanctus (puteti achizitiona primul volum dand un click aici). Mai multe detalii pe blogul editurii All.
   La editura Leda apar patru carti noi. Este vorba despre continuarile volumelor Blestemul Focului de Chloe Neill, Chimie Perfecta de Simone Elkelles si Tradari de Lili St.Crow, plus noua serie a lui Kelley Armstrong, Femei din Cealalta Lume.HEX SAU PUTEREA FARMECELOR, vol. 2 din seria ELITA ÎNTUNECATĂ, de Chloe Neill


   La Şcoala de Fete Sfânta Sofia, pe lângă prezenţa la orele de curs şi lecţiile care trebuie învăţate, acţiunea şi suspansul continuă.
   Aventurile noastre nocturne erau cu totul altceva. Acolo jos, în subsol, ne exercitam puterea asupra întunericului prin intermediul magiei şi al blestemului focului şi flirtam cu vârcolacii. Era vorba deci nu de putere fizică, ci de putere supranaturală.
   Grupul de adolescenţi cu puteri magice, din care face parte Lily, ne captivează în continuare cu noi intrigi, întâmplări pline de mister, magie şi un strop de romance. Lumea nocturnă este tot mai activă în subsolurile şcolii, iar eroii noştri rebeli trec prin momente de cumpănă şi înfruntă pericole neaşteptate. Acum, Lily trebuie să înveţe să-şi controleze capacităţile paranormale şi să înfrunte cu mult curaj palpitanta viaţă de noapte a oraşului Chicago. Iar după întâlnirea cu Sebastian – un tip hot care se oferă să o ajute să-şi stăpânească magia, lucrurile devin cu adevărat periculoase.LEGILE ATRACŢIEI, vol. 2 din seria CHIMIE PERFECTĂ de Simone Elkeles


Apariţia lui Carlos în oraş încinge atmosfera. Deşi fratele său, Alex, încearcă să-l facă băiat cuminte, rebelului Carlos îi place viaţa trăită pe muchie de cuţit. Chiar dacă acum locuieşte la unul dintre profesorii de colegiu ai lui Alex, legăturile cu banda lui din Mexic nu sunt uşor de rupt şi pericolele continuă să-l urmărească. Dar iată că sentimentele care încep să se înfiripe între el şi frumoasa Kiara îl răvăşesc de-a dreptul. În jocul iubirii lor, diferenţele sociale dispar, culoarea pielii nu mai are nicio importanţă – funcţionează din plin doar legile atracţiei! Se va termina oare totul cu un happy-end?


Nu există adolescent care să fi citit această carte şi să nu-i fi plăcut! Este captivantă, senzuală, minunată!

BESTSELLER NEW YORK TIMES
BESTSELLER USA TODAY
BESTSELLER PUBLISHERS WEEKLY 

GELOZIE, volumul 3 din seria ALTFEL DE ÎNGERI de Lili St. Crow
   În sfârşit, Dru Anderson ar trebui să fie în siguranţă, căci a reuşit să scape de colţii vampirilor şi a ajuns la Schola Prima, principala şcoală unde îşi are cartierul general Ordinul. Aici începe să se pregătească şi să înveţe ce înseamnă de fapt să fii o svetocha ─ o creatură pe jumătate vampir, pe jumătate om, şi dotată cu puteri nebănuite ─ în Lumea Reală a băieţilor djamphiri. Dar o pânză de păianjen de minciuni şi trădări continuă să se strângă în jurul ei. Christophe lipseşte, Graves se poartă ciudat, iar gărzile de corp pe care le-a primit par să ştie mai mult decât ar trebui. Şi tot aici o regăseşte şi pe capricioasa Anna, cealaltă svetocha cu puteri asemănătoare cu ale ei, dar care nu vrea să împartă cu ea luminile reflectoarelor. Dru trebuie să găsească o modalitate de a-i face faţă Annei, să afle mai multe secrete din propriul ei trecut, să ţină piept atacurilor vampirilor şi în acelaşi timp să-şi lămurească sentimentele pe care le nutreşte pentru Graves şi Christophe.
   Există un trădător în Ordin care o vrea pe Dru moartă ─ dar mai întâi trebuie să afle ce îşi mai aminteşte ea din noaptea în care a murit mama ei. Dru a blocat această amintire, dar se pare că va trebui totuşi să şi-o elibereze, mai ales atunci când Christophe se întoarce şi urmează să fie judecat în faţa Consiliului. Iar singura care îi poate salva viaţa este chiar Dru.
   Fanii lui Dru nu vor fi dezamăgiţi nici în acest antrenant volum al seriei. Romanul se citeşte dintr-o suflare, şi mulţi dintre cititori se vor identifica din nou cu acest personaj fascinant – puternic, dar şi vulnerabil, cu aură de djamphir, dar adesea cu un comportament amintind de cel al unei adolescente obişnuite…


MAGIE DE DOI BANI, un roman din seria FEMEI DIN CEALALTĂ LUME de Kelley Armstrong

   Pentru Paige, o tânără şi încă neexperimentată vrăjitoare, nu este uşor să o călăuzească pe micuţa Savannah, în vârstă de treisprezece ani, pe drumul de iniţiere spre maturitate şi să o apere de toate pericolele care o pândesc. Aceasta din urmă şi-a pierdut nu de mult mama − adeptă a magiei negre −, şi se anunţă a deveni la rândul ei o vrăjitoare de temut. Totul se complică în momentul în care Leah, femeia semi-demon care i-a ucis mama, doreşte custodia lui Savannah. În acţiune intră Sabatul vrăjitoarelor, Străbunele, membrii unei atotputernice Cabale, demoni, creaturi din Cealaltă Lume, dar şi avocatul vrăjitor Lucas Cortez (implicat nu fără oarecare interes, dar mânat de bune intenţii şi atras de farmecele încântătoarei Paige)… personaje suficiente pentru ca iadul să se dezlănţuie pe pământ!
   Personaje bine conturate, răsturnări de situaţii, umor, mister, romance şi multă acţiune, într-un univers supranatural pe care Kelley Armstrong ştie atât de bine să-l apropie de lumea reală.


   Nici editura Litera nu se lasa mai prejos si aduce in atentia cititorilor trei continuari de exceptie. Saga Ingerul Noptii de Becca Fitzpatrick continua, la fel ca si mult indragitele serii Aripi de Aprilynne Pike si Blestemul Lupilor de Andrea Cremer.


FARMECE, volumul 2 al seriei ARIPI de Aprilynne Pike

   Au trecut șase luni de când Laurel a salvat tărâmul fermecat al zânelor. Acum, ea trebuie să-și petreacă vara acolo, pentru a-și dezvolta abilitățile de zână de toamnă. Dar familia ei umană și prietenii îi sunt încă în primejdie de moarte – iar intrarea în Avalon este mai vulnerabilă ca oricând. Va accepta oare Laurel ajutorul lui David, iubitul ei din lumea oamenilor, când va veni clipa să-și salveze prietena, sau se va întoarce către Tamani, înflăcăratul spirit al naturii care o iubește dintotdeauna?

   „Surprizele și suspansul abundă în acest nou volum, așa că Farmece este și mai greu de lăsat din mână decât a fost Aripi. Laurel se transformă într-o tânără uimitoare. Conflictul din inima ei nu-i va mira pe cei care știu cum e să fii prins între două persoane pe care le iubești la fel de mult.“
Romantic TimesBLESTEMUL LUPILOR, vol. 2 din seria UMBRA NOPTII de Andrea Cremer

  Când se trezește în cartierul general al Căutătorilor, dușmanii ei dintotdeauna, Calla Tor este sigură că zilele îi sunt numărate. Dar Căutătorii îi fac o ofertă care îi dă șansa de a-și distruge foștii stăpâni și de a-și salva haita și partenerul, pe care a fost nevoită să-i abandoneze. Merită oare Ren prețul libertății ei? Îi va rămâne Shay alături, orice s-ar întâmpla? Luându-și soarta în propriile mâini, Calla trebuie să învețe ce bătălii merită purtate și prin câte încercări poate trece adevărata dragoste fără să se stingă.
   Merită oare dragostea sacrificiul suprem? Răspunsul îl vei găsi în ultima parte a trilogiei

„O poveste tulburătoare, plină de acțiune, de suspans și, evident, de dragoste... îți vei dori mai mult!“
Romantic Times Book Reviews

 „„Sexy și palpitantă.“
Becca Fitzpatrick

TACERE, volumul 3 din saga INGERUL NOPTII de Becca Fitzpatrick

   Când n-a mai rămas decât tăcerea, oare adevărul se va putea face, în sfârșit, auzit?
   Într-o noapte rece de septembrie, Nora Grey se trezește singură în cimitirul din orașul ei, fără să știe cum a ajuns acolo sau de ce. Mai rău, descoperă că nu-și poate aminti nimic din ultimele cinci luni de viață. Se pare că e dată dispărută de săptămâni bune, iar familia și prietenii dau vina pe un răpitor misterios despre care, însă, nimeni nu are nici cel mai mic indiciu.
   Odată întoarsă în siguranța casei sale, Nora încearcă să-și reia viața de zi cu zi. Merge la școală, își petrece timpul cu cea mai bună prietenă și încearcă să-l evite pe noul iubit al mamei sale, nimeni altul decât Hank Millar, tatăl dușmancei ei de moarte, Marcie.
   Dar o voce interioară nu-i dă pace, îndemnând-o să-l caute pe cel vinovat de coșmarul pe care l-a trăit. Crâmpeie din trecut, cuvinte și imagini nepământene, fără nici o legătură cu traiul ei obișnuit, îi bântuie visele și îi dau stăruitorul sentiment că a pierdut o parte importantă din ea însăși.
   Un șir de evenimente neprevăzute o aduce pe Nora față în față cu Jev, un străin frumos, cu ochii negri ca noaptea, care o înspăimântă și o atrage în același timp. El pare să aibă toate răspunsurile și … inima ei. Cu fiecare minut pe care îl petrece alături de tânăr, relația lor devine tot mai profundă, până când își ea dă seama că e pe cale să se îndrăgostească. Din nou.

 Editura Nemira aduce pentru a treia oara pe piata romaneasca Cartea cimitirului de Stephen King. Cea mai ingrozitoarea poveste a Regelui vine in format hardcover si cu o coperta superba la pachet. :)

CIMITIRUL ANIMALELOR de Stephen King

   Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar şi pe el însuşi? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârşit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste.
   Tu, cititorule, eşti atât de înspăimântat, încât nu ai dori să continui lectura, dar cartea nu poate fi lăsată din mână. Şi nu poţi să renunţi pentru că este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!
   „Dorinţa de a înşela moartea este ciudată şi extrem de serioasă în acelaşi timp. Mulţi cred că viaţa începe de abia după intrarea în Împărăţia Domnului. Şi probabil că pentru ei aşa şi este. Atunci, de ce să-ţi pui problema să aduci pe cineva înapoi? Alţii se întreabă la fel de serios ce este dincolo. Şi dacă există un «după moarte». Oricum, atunci când eşti confruntat cu moartea unei fiinţe dragi, vrei, la rândul tău, să înfrunţi moartea, să o păcăleşti. Ai fi însă în stare să faci tot ceea ce face Louis Creed? Sunt sigur că da, iar acest lucru mă înspăimântă..."
Stephen King

La editura Trei  a aparut continuarea mult asteptata a volumului Harta Timpului de Felix J.Palma, Harta Cerului.

HARTA CERULUI, vol. 2 din seria HARTA TIMPULUI de Felix J.Palma

   Ce e mai usor: sa supravietuiesti unei invazii martiene sau sa cuceresti inima unei femei care nu crede in iubire?
   Dupa mai bine de 70 de ani, stranepoata lui, Emma Harlow, stie ca se va putea indragosti numai de cineva care, ca si strabunicul ei, sa fie in stare sa inflacareze imaginatia contemporanilor.
   Pentru asta ii cere milionarului Montgomery Gilmore, cel mai neobosit pretendent al ei, sa reproduca invazia martiana descrisa de H. G. Wells in romanul Razboiul lumilor.
   Iar pentru Gilmore, nimic nu e imposibil: martienii vor invada Pamantul, chiar daca, de data aceasta, va fi din iubire.

! Cei de la editura Trei au cumparat drepturile de publicare in Romania pentru Beautiful Disaster de Jamie McGuire, World War Z de Max Brooks (va aparea in decursul acestei luni) si discuta in prezent si drepturile pentru The fault in our stars de John Green. De asemenea, sunt interesati si de The perks of being a wallflower de Stephen Chbosky.   Cam atat pentru azi, stati insa pe aproape: saptamana aceasta o sa revin cu inca o portie de noutati. Pana atunci, KEEP CALM AND READ A BOOK. Eu citesc Pe drum de Jack Kerouac, carte primita de la libraria online Libris. Voi?

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!