SANCTUS: să ne pregătim de film?


posted by Laurentzyu on ,

No comments   Thrillerul anului 2011, SANCTUS de Simon Toyne este în curs de ecranizare. Dacă mai ieri citeaţi povestea captivantă a călugărului care s-a aruncat în gol de pe un munte din sudul Turciei, este foarte posibil ca anul viitor să vedem ecranizarea romanului în cinematografe. Nu se ştie deocamdată cine va realiza pelicula sau cine va juca în rolurile principale, însa pozele Behind the Scenes of Sanctus care au apărut astăzi mă fac să cred că va rivaliza cu Codul lui DaVinci. Trupul "mort" al călugărului aparţine lui John Wells, iar doctorul misterios este jucat de Barry Ward.

   Anul acesta este foarte probabil ca al doilea volum al trilogiei, CHEIA, să apară şi la noi în ţară la editura All. Până atunci, puteţi găsi primul volum aici. Cât despre volumul 3, Simon Toyne a spus că e aproape terminat şi că va apărea în luna aprilie a anului viitor.
DESPRE CARTE

<strong>SANCTUS</strong>
 
   Citadela, sudul Turciei – un munte sălbatic, care adăposteşte cel mai vechi lăcaş de cult şi cel mai mare mister al omenirii. Călugării care viermuiesc prin măruntaiele lui fac parte dintr-o sectă antică, numită Sanctus, care practică ritualuri de o violenţă inimaginabilă.
   Într-o dimineaţă, un călugăr al ordinului urcă în vârful muntelui, întinde braţele în formă de cruce şi se aruncă în gol. Trupul îi este plin de tăieturi până la os, în forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva în măruntaiele muntelui există o grădină care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoaşterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină. Când ziarista Liv pătrunde în Citadelă, ea e pe cale să descopere unul dintre cele mai înspăimântătoare secrete ale civilizaţiei.
   Puteţi citi aici un fragment din carte.

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!