CONCURS DOR DE CARTE (ÎNCHEIAT)


posted by Laurentzyu on ,

17 comments

   Aşa cum v-am promis, am pentru voi o carte superbă! Este vorba despre Viaţa lui Pi de Yann Martel. Cartea distinsă cu Man Booker Prize în 2002 este în curs de ecranizare, în regia lui Ang Lee, avându-l în distribuţie pe Tobey Maguire. Puteţi câştiga romanul participând la acest concurs organizat de blogul Laurentzyu's Books împreună cu librăria online DOR DE CARTE.

  PREMIU

Viata lui Pi   Pi Patel, fiul unui director de grădina zoologică din Pondicherry (India), are două pasiuni neobişnuite : curiozitatea vie faţă de religie, vizitând pe rând şi fără să aleagă biserica, sinagoga şi moscheea, şi dragostea faţă de animale. Când tatăl lui Pi hotărăşte că familia va emigra în Canada, adolescentul politeist nici nu bănuieşte aventura ce-l aşteaptă. Nava pe care, alături de ai lui, Pi îşi începe călătoria peste ocean se scufundă. Puţinii supravieţuitori, adunaţi în pripă pe-o barcă, fac cunoştinţă abrupt : o superbă zebră oloagă, o hienă pătată, un urangutan, un roi de gândaci şi paraziţi, Richard Parker – un tigru bengalez ameţit de răul de mare – şi, îngrozit de neaşteptaţii tovarăşi de călătorie, Pi Patel. Legea junglei şi condiţiile precare ale Pacificului îşi spun cuvântul şi pe barcă, supravieţuind alături timp de 227 de zile, rămân Pi şi Richard Parker. Ajunşi până la urmă la ţărm, tigrul dispare fără urmă, iar Pi îşi spune povestea celor ce-l ascultă. O poveste pe cât de realistă în detaliile ei pământeşti, pe atât de fabuloasă, parcă scoasă din sertarul cu plăsmuiri al lui Edgar Allan Poe.

   Voi spune lucrurile pe şleau. Nu ateii sunt cei care îmi stau în gât, ci agnosticii. E bine să te îndoieşti un timp. Toţi trebuie să trecem cândva prin grădina Ghetsimani. Dar trebuie să mergem înainte. Să alegi îndoiala ca filozofie a vieţii e ca şi cum ai alege nemişcarea ca mijloc de transport. (Yann Martel)

   Nostimada rară, aventura transoceanică demnă de expediţia Kon-Tiki, romanul Viaţa lui Pi are în el temeritatea de a-şi juca toate punerile în scenă pe-o singură carte. (The New Yorker)

   Romanul lui Yann Martel e o adevarata aventura a lecturii: e cind brutal, cind tandru, cind de un comic dezarmant. (San Francisco Chronicle)

   Puteţi vedea trailerul filmului aici sau să citiţi mai multe despre el aici. Puteţi citi câteva pagini din carte aici

  CERINŢE OBLIGATORII

  • Urmăreşte blogul prin GFC sau Yahoo!.
  • Răspândeşte vestea despre concurs ( blog, Facebook, Twitter, Tumblr etc.).
  • Lasă comentariu la această postare cu numele real, numele cu care urmăreşti blogul prin GFC sau Yahoo! şi linkul cu postarea despre concurs.

  INTRĂRI ÎN PLUS

  • Dacă postaţi pe mai multe reţele de socializare despre concurs ( inclusiv bloguri ), primiţi o intrare în plus pentru fiecare link.
  • Dacă daţi like paginilor de facebook DorDeCarte şi Laurentzyu's Books primiţi 2 intrări în plus
  • Dacă aduceţi persoane noi pe blog, care să urmărească blogul prin GFC sau Yahoo!, primiţi o intrare în plus pentru fiecare persoană.
  • În acest caz, nu uitaţi să lăsaţi în comentariu linkurile cu postările despre concurs, numele cu care aţi dat like celor două pagini şi numele persoanelor aduse pe blog.

  PERIOADA DE DESFĂŞURARE
    Aveţi timp să vă înscrieţi la concurs până pe data de 17 august, ora 20:00. Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi şi va fi afişat pe blog după încheierea concursului.

  MULT SUCCES!
    Toate acestea fiind spuse, vă urez mult succes! Cu cât mai mulţi participanţi sunt la concurs, cu atât mai multe concursuri vor avea loc pe blog. Mulţumesc mult sponsorului nostru Dor De Carte pentru premiul minunat pus în joc!

  UPDATE:
   Câştigătoarea acestui concurs, conform Random.org, este Cişmaru Denise-Raluca.Felicitări şi aştept adresa ta poştală prin formularul de contact de aici. Puteţi consulta intrările voastre şi formularul Random.org aici.
   Mulţumesc încă o dată sponsorului nostru DorDeCarte pentru acest concurs minunat! Dacă sunteţi curioşi despre cât de frumoasă este cartea, o puteţi achiziţiona de aici la un super preţ!

17 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!