Aşteptând ... # 1


posted by Laurentzyu on ,

2 comments

   Mi-a venit o idee superbă! De acum încolo, voi prezenta toate cărţile în curs de apariţie aici, în această rubrică nou-nouţă! Sper să vă placă; puteţi consulta blogul în cazul în care vreţi să aflaţi totul despre cele mai hot apariţii editoriale!
titlu: Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii | autor: C.S.Lewis | editura: Humanitas

Despre minuni pleacă de la ideea că miracolul creştin fundamental este întruparea, toate celelalte pregătindu-l sau decurgând din el. Ca atare, creştinii ar trebui nu numai să accepte minunile, ci şi să le privească drept dovezi de implicare directă a Domnului în creaţia Sa.
Cele patru iubiri puse în evidenţă de Lewis sunt Afecţiunea, Prietenia, Erosul şi Mila, fiecare cu trăsăturile ei distincte, în ciuda zonelor de suprapunere. Autorul atrage atenţia asupra decepţiilor şi distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele „naturale“, care rămân primejdioase atâta vreme cât cea de-a patra, iubirea „divină“, nu le înglobează.
Problema durerii îşi propune să dea o soluţie dilemei creştine: dacă Dumnezeu este bun şi atotputernic, cum de îngăduie ca făpturile pe care le-a creat să sufere durerea? Autorul atrage atenţia de la bun început ca nici o soluţie intelectuală a problemei durerii nu poate înlocui curajul, simpatia umană şi mai ales dragostea de Dumnezeu. Mai multe detalii aici!


titlu: Fantomele din Altălume | autor: Sophie Audouin-Mamikonian | editura: Corint Junior
(volumul 7 al seriei Tara Duncan)

Lumea Tarei este în mare primejdie!
Din greşeală, Tara şi Cal deschid un portal către CealaltăLume şi sute de fantome invadează planeta altmundanilor, grăbite să se reîncarneze. În doar câteva ore, Împărăteasa, miniştrii, toţi ceilalţi reprezentanţi ai puterii sunt posedaţi de fantome, care ajung astfel să ia în stăpânire AltăLumea. Singura care reuşeşte să se salveze este Tara. Iubitul său, Robin, moare sub ochii ei, ucis de o fantomă.
Profund îndurerată, tânăra este ascunsă de căpetenia Gărzilor în Castelul Viu din Lancovit, unde soseşte şi prietenul ei Cal, care încearcă s-o îmbărbăteze: Tara nu are dreptul să se lase pradă tristeţii, doar este Moştenitoarea Imperiului Omois... Fără ea, fără puterea magiei sale, Rezistenţa nu are nicio şansă de izbândă. Pentru că, în secret, rebeli curajoşi – elfi, pitici, vampyri, oameni – pun la cale lupta împotriva invadatoarelor. Oare va reuşi Tara să salveze AltăLumea şi să găsească în ea puterea de a reveni la viaţă?
Aventură, dragoste, magie, umor – cu sorţitoarea Tara Duncan, scriitoarea Sophie Audouin-Mamikonian a cucerit sute de mii de cititori din întreaga lume.
Robin M’angil
Elf superdotat, cu plete albe şi ochi cristalini, ascendenţa sa pe jumăate umană îi pricinuieşte o mulţime de neplăeri. Înarmat cu arcul lui Lillandril, ar fi gata să-şi dea şi viaţa pentru Tara, de care e îndrăostit în taină.
Fabrice de Besois–Giron
Fiu al Păzitorului Porţii Terestre, el este cel mai vechi prieten al Tarei. La fel ca ea, şi el şi-a descoperit puterea de sorţitor din întâmplare.
Gloria Daavil, zisă Moineau
Prinţesă de Lancovit, urmaşă a Frumoasei şi a Bestiei, Moineau se poate preface în Fiară oricând pofteşte. Sensibilă şi cumpănită ea este cea mai bună prietenă a Tarei.
Manitou Duncan
Sorţitor neândemânatic, străbunicul Tarei şi-a aruncat un sorţ pentru a deveni nemuritor, dar n-a reuşit decât să se transforme într-un labrador negru. El acoperă cu bună ştiinţă manifestările de nesupunere ale strănepoatei sale.
Fafnir, din clanul Forgeafeux
Războinică înverşuntă Fafnir, pitica roşcată o adoră pe Tara, căci aceasta are darul de a declanşa întotdeauna nişte încăierări pe cinste. Ea mânuieşte un întreg arsenal de arme, pe care şi le făureşte singură, îi place tot ceea ce provoacă zgomot şi nu poate suferi magia.
Caliban Dal Salan, zis Cal
Impertinent, curajos, sprinten, acest spion în serviciul regatului Lancovit o ajută pe Tara prin amplele sale cunoştinţe despre AltăLume. Deţine arta de a destinde situaţiile cele mai încordate prin umorul său… cu totul aparte. Mai multe detalii aici!
titlu: Întâlnire la Elysee | autor: Rodica Ojog-Braşoveanu | editura: Nemira

Călăuziți de Rodica Ojog-Brașoveanu, facem o călătorie în timp și ne întoarcem în România din vremea Primului Război Mondial, spre a fi martori la o poveste de spionaj. Zvonuri, măsluiri, trădări și escapade amoroase, într-un roman în care imprevizibilul pândește la fiecare pagină. Mai multe detalii aici!
titlu: Aici ne despărţim | autor: Jonathan Tropper | editura: Litera

Aici ne despărţim este un roman emoționant și angajant, care examinează cu umor motivele din spatele acțiunilor noastre cele mai afectuoase, dar și a celor mai răutăcioase și care explorează relațiile noastre, complicate și contradictorii, cu aceia pe care îi numim familia noastră. Mai multe detalii aici!
titlu: Dacă ţi-aş spune că te iubesc, ar trebui să te omor | autor: Ally Carter | editura: Leda
(volumul 1 al seriei Fetele Gallagher)


DIN 21 AUGUST ÎMPREUNĂ CU REVISTA BRAVO GIRL!
Cammie Morgan este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică — evident, tipică doar dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică.
Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru… spioane! Iar Cammie, chiar dacă vorbeşte fluent paisprezece limbi străine şi este capabilă să omoare pe cineva în şapte feluri diferite cu mâinile goale, habar n-are ce să facă atunci când întâlneşte un băiat obişnuit, care crede că şi ea este o fată obişnuită.
Sigur, Cammie poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond. Dar va reuşi oare să se descurce într-o relaţie cu o persoană care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea? Mai multe detalii aici!
titlu: Pe cuvânt de spioană | autor: Ally Carter | editura: Leda
(volumul 2 al seriei Fetele Gallagher)

DIN 4 SEPTEMBRIE ÎMPREUNĂ CU REVISTA BRAVO GIRL!
După ce a trebuit să renunţe la primul ei prieten, Josh, tot ce-şi doreşte acum Cammie este un semestru liniştit. Dar asta e mai uşor de spus decât de făcut când eşti elevă la cea mai bună şcoală din lume… pentru spioane: Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale.
După ce este învinuită pentru o breşă în securitate care pune în primejdie statutul ultra-secret al şcolii, Cammie şi prietenele ei află că şcoala lor urmează să găzduiască o serie de musafiri miste -
rioşi — nume de cod: Blackthorne. Şi, în curând, fetele se strecoară prin pereţi şi coridoare secrete, montează microfoane şi dispozitive de urmărire şi iau amprente pentru a afla adevărul despre Black -
thorne şi pentru a o disculpa pe Cammie. Şi chiar dacă au încredere în talentele lor de spioane, de data asta ţintele sunt mai dificile (şi mai sexy!), iar miza pentru inima lui Cammie — şi iubita ei şcoală — mai mare ca niciodată. Mai multe detalii aici!


titlu: Constrângerea | autor: L.J.Smith | editura: Leda
(volumul 6 al seriei Jurnalele lui Stefan)

DIN 28 AUGUST ÎMPREUNĂ CU REVISTA BRAVO!
Stefan şi Damon credeau că ştiu ce înseamnă răul. Însă nimic nu se compară cu Samuel, nemilosul vampir pornit să răzbune moartea lui Katherine prin nimicirea fraţilor Salvatore. Străduindu-se să-şi revină de pe urma ultimului atac al acestui duşman care nu cunoaşte mila, Stefan şi Damon primesc ajutor de la cine s-ar fi aşteptat cel mai puţin – lady Alice şi vrăjitorii ei. Împreună, ei descoperă că planul lui Samuel este cu mult mai sinistru decât şi-ar fi putut imagina vreodată. Unica lor speranţă este să-l oprească înainte ca el să dobândească puterea de a controla oameni, vampiri şi vrăjitori, deopotrivă. Dacă dau greş, nu numai Stefan şi Damon, ci şi toţi locuitorii Londrei vor cădea victime puterii exercitate de Samuel. Ceea ce ar însemna un adevărat dezastru! Mai multe detalii aici!
Clopotul de sticla
titlu: Clopotul de sticlă | autor: Sylvia Plath | editura: Polirom


Un roman ce a reprezentat pentru tinerii anilor ’70 ceea ce era De veghe în lanul de secară pentru tinerii zbuciumaţilor ani ’50.
Clopotul de sticlă, un roman al rătăcirii şi regăsirii, al înstrăinării şi redescoperirii de sine, brodează povestea zbuciumată a frumoasei Esther Greenwood. Uimind prin ritm şi umor, prin dezinvoltură şi ironie, cartea reprezintă, înainte de orice, o radiografie a unuia dintre cele mai zbuciumate suflete feminine ale secolului XX.
Clopotul de sticlă prezintă un eveniment crucial al maturităţii eroinei – încercarea de a se sinucide şi salvarea ei accidentală –, dezvăluind motivele acestei tentative de a se autoanihila: moartea tatălui ei.” (Ted Hughes) Mai multe detalii aici!


2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!