Leapșa brainstorming !


posted by Laurentzyu on

9 comments

  
 Ei da, mi-am permis să păstrez titlul! :)) Am primit leapşa de la Krisz (mulţumesc!), dacă am mai primit-o de la cineva, thank you!

   1. Ce vârstă ți-ai da dacă nu ai ști câți ani ai?
   Chiar mi-am pus o dată o astfel de întrebare: cum ar arăta lumea dacă timpul nu ar mai exista. Aşadar, să zicem că timpul s-a oprit: probabil că aş număra zilele de la marea oprire până în prezent. Dacă timpul s-ar fi oprit înainte de naşterea mea, sigur mi-aş fi dat o vârstă nu prea mare: 16 ANI (young body, old soul).
   2. Ce e mai rău: să eșuezi sau să nu încerci?
   Exista două tipuri de dureri: cele care vin înainte de ciocnire şi cele care vin după. Eu prefer durerile de după ciocnire, să ştiu măcar că sufar în urma unui impact; nu cred că aş suporta să mă ciocnesc cu trecutul şi cu de ce?-urile halucinante. În altă ordine de cuvinte, încearcă înainte să regreţi!
   3. Dacă viața e atât de scurtă, de ce facem atât de multe lucruri care nu ne plac?
   Nu cred că putem scăpa de ispita asta. Plăcerea de a vede pe alţii suferind a devenit ceva asemănător cu o gură de aer. A început să ne placă ... dacă toţi am sta pur şi simplu cu o carte în mână, dacă toţi am pluti de dimineaţă până seară şi de seară până dimineaţă pe norişori de iubire, ce ar spune extratereştrii? Unde au dispărut crimele, certurile, şi toate cele? Cine le-au spălat creierele dacă nu noi?

   4. Când ți se pare că s-a vorbit și s-a făcut totul, ți se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?
   Dacă sunt puse în cantităţi egale, iese un plan. Un plan pe care trebuie să îl urmezi. Şi cum să convingi o turmă de oameni dacă nu prin vorbe? Probabil că prin desene! :D

   5. Dacă moneda națională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?
   Dar cine a spus că în lumea mea fericirea nu e moneda naţională? 1 leu = 1 zâmbet! 1000 zâmbete/zi = 1000 lei/zi! Oricât de bogat, nu poţi cumpăra totul cu bani ... nici chiar cu fericire! :(
   6. Care este lucrul pe care ai vrea să-l vezi schimbat la oameni?
   Să încerce respectul ca formă de salut. Să se exprime prin sentimente, nu prin tragedii. Să îşi scrie fiecare viaţa între paginile unui caiet (chiar dacă unora le trebuiesc caiete cu cel puţin 500 de pagini) şi să creăm o Bibliotecă a Omenirii. Nu una cu cărţi sortate pe litere, ci cu două aripi: cărţi bune şi cărţi rele. Şi după ce ne va lovi sfârşitul lumii şi o altă specie, probabil mai inteligentă, va locui Pământul, să găseasca această bibliotecă îngropată undeva în pământ, în apă. Şi să reuşească fiecare să ia drept exemplu o viaţă dintre cărţile bune şi să ardş obiceiurile proaste ale cărţilor rele.
   7. Faci ceea ce ai visat să faci sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?
   Cine a spus că toate visele sunt frumoase? Dacă aş putea controla visele, probabil că ele ar deveni realitate!

   8. Dacă media de viața ar fi de 40 de ani, ți-ai trăi viața diferit?
   Nu neapărat. Viaţa este frumoasă aşa cum este ea! Şi media de viaţă poate fi şi de 20 de ani, dacă eu trăiesc până la 60? Cred că există o cameră mare, un palat imens cu pereţii acoperiţi de ceasuri, şi sub fiecare ceas stă un nume. Toţi avem un ceas setat la o anumită limită, e probabil ca al meu să nu fie setat corect. În schimb, cauza morţii cred că e trasă la sorţi!
   9. Ești mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau care trebuie?
   Ambele cred că e prea mult spus. Nu cred că există persoană pe această planetă care sa fi atins vreodată perfecţiunea.

   10. Dacă ar fi să oferi un sigur sfat despre viață unui copil, care-ar fi acela?
   Să nu îşi dorească niciodata să fie mare.Oh, ce tare ar fi să trăim pe o planetă a copiilor.

   11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
   Nu te naşti geniu, ci prost. Eşti educat în a deveni geniu şi a lăsa prostia în urmă. Nu te naşti stresat, ci fericit că vezi lumina pentru prima oara. Devii stresat din cauza celor din jur, din cauza sentimentelor. Aleg să fiu un geniu fericit (prima variantă; devin geniu şi o să creez fericire în laborator).

   12. Ce ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil de a mai avea amintiri de acum înainte?
   Oooo ... V-aţi gândit mult la întrebarea asta? :( Sentimentele sunt cea mai dură armă. În fiecare zi adunăm o doză mai mică sau mai mare de sentimente pe care le depunem în fiecare seară în suflet. Când murim avem un suflet plin de sentimente, sau poate că, dacă nu îl umplem până la sfârşitul vieţii, în clipa morţii avem trăiri atât de intense încât el se umple până la refuz. E ceva confuz, nu ştiu clar cum stă treaba. Tot ce a fost până acum a fost frumos şi nu am regretat nimic, însă ce urmeaza ... e codat. Probabil că îmi va lua mult timp să învăţ această nouă limbă şi să îmi desluşesc viitorul. Şi atunci când voi şti, voi răspunde probabil şi la întrebare.
   13. Îți mai aduci aminte de momentul ăla de acum cinci ani când erai extrem de furios și nefericit? Mai are vreo importanță acum?
   Încerc să alung evenimentele nefericite imediat după ce se petrec. Nu îmi place să sufăr, prefer să afişez zâmbete reale. Câteodată sunt ca un exorcist al propriului trup, alungând demonii trecutului din el.

   14. Care este cea mai frumoasă amintire din copilăria ta? Ce o face atât de specială?
   Nu cred că există aşa ceva. Copilăria însăşi e o amintire frumoasă. Amintiri incluse în amintiri e deja prea mult pentru mine ... Ar fi plictisitor să îmi povestesc toată copilăria! :))

   15. Dacă ai câștiga 1.000.000 $ ai renunța la ce faci acum?
   Sigur NU. Banii nu cumpără plăcerea.

   16. Când a fost ultima oară când te aruncai cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deși toți te sfătuiau să nu încerci?
   Mai mereu se întâmplă. Cred că sunt destul de matur să gandesc pentru mine însumi. Dacă începe să îmi displacă, de ce nu m-aş putea opri?

   17.  Când a fost ultima dată când ți-ai auzit sunetul propriei respirații?
   Cred că fac asta atunci când mă gândesc la ceva, de obicei noaptea. Atunci când mintea mi se topeşte în subconştient şi porneste un haos intern. În schimb, externul e cufundat în tacere. Şi câteodată ideile nebuneşti sunt eclipsate de sunetul vag al respiraţiei.

   18. Care este lucrul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna să-l faci și nu l-ai făcut? Ce te oprește?
   Nu am întocmită o listă cu lucruri de făcut, dar dacă există un duşman necruţător care mă opreşte din crearea a ceva acela e sigur timpul. Şi dacă timpul ar avea vreun handicap, acela e că ascultă de noi, oamenii. De ce nu putem trăi în necunoscut, să ne naştem în trecut, să trăim în prezent şi să murim în viitor?
   19. Care este lucrul pe care-l faci cel mai bine, decât ceilalți pe care îi cunoști?
   Nu ştiu, probabil că trăiesc fiecare clipă ca şi când ar fi ultima. Am învăţat să preţuiesc totul mult mai repede decât alţii, am dat la fiece pas de fericire când unii nu doreau decât durere ...

  Monika, Sabinna, Bonnie Ithil, Ramona, Oanna şi Kyky, Mădălina şi Alexa, Claudiu şi Amina, ridicaţi mâna sus şi prindeţi câte o leapşă de la mine! Bineînţeles că o pot lua toţi ceilalţi care au citit-o. Multă creativitatea în alegerea unor răspunsuri date din suflet!

9 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!