Cartea care a bătut Harry Potter, Codul lui da Vinci şi Twilight. Ce spune critica: "Este NEOBIŞNUIT”


posted by Laurentzyu on

2 comments


  
 Daily Mail publică un articol despre un roman erotic care a devenit cea mai bine vândută carte din Marea Britanie şi a depăşit succesul volumelor Harry Potter, Codul lui da Vinci sau Twilight.
   Fifty Shades of Grey (apărut în România la Editura TReI şi tradus sub titlul Cele 50 de vicii ale domnului Grey), scrisă de E.L. James, spune povestea unei tinere virgine care se îndrăgosteşte de un tânăr şi bogat om de afaceri, obişnuit să deţină controlul asupra oricui.
   Cartea, care a fost descrisă de autoarea sa drept „fantezie romantică prin care femeile iau o pauză fără soţii lor”, face parte dintr-o trilogie, scrie Daily Mail.
   Publicaţia numeşte volumul „pornografie pentru mame” şi spune că vânzările foarte mari, de 100.000 de exemplare doar în ultima săptămână, sunt explicate prin „frustrările mamelor de vârsta a doua”.
   Cartea abundă de scene de sex şi sadomasochism
   La început, volumul s-a vândut masiv în varianta digitală, considerată de Daily Mail drept „mai discretă”, însă apoi au explodat şi vânzările pe hârtie. Fifty Shades of Grey ocupă de nouă săptămâni primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie, iar celelalte două cărţi din trilogie ocupă de şase săptămâni locurile 2 şi 3 în topul celor mai bine vândute cărţi din Albion, scrie Daily Mail.
   „Faima acestei cărţi s-a dus doar din vorbă în vorbă. E foarte neobişnuit să se vândă aşa de bine o carte care nu a fost ecranizată sau al cărei autor nu este faimos, ca în cazul lui Dan Brown sau a lui JK Rowling, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nielsen Book-Scan, care realizează topul celor mai vândute cărţi din Marea Britanie.
   Daily Mail scrie că în carte există mai multe scene grafice de sex, unele incluzând chiar şi sadomasochism. Autoarea, pe numele real Erika Mitchell, a postat iniţial cărţile pe internet, acum doi ani, sub pseudonim E.L. James. Scrierile s-au făcut remarcate rapid, iar acum Mitchell (49 de ani) are o avere de 5 milioane de euro. În plus, cartea femeii, care este mamă a doi adolescenţi, ar putea fi ecranizată la Hollywood, scrie Daily Mail.

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!