Angelina Jolie ar putea face un film erotic inspirat din controversata carte Fifty Shades of Grey


posted by Laurentzyu on ,

2 comments


   Cele 50 de vicii ale Domnului Grey
   Angelina Jolie este curtată intens de studiourile Universal Pictures pentru a regiza o adaptare cinematografică a controversatului roman Cele 50 de vicii ale domnului Grey, catalogat de presa americană drept un "Twilight erotic", care a stârnit deja un val de polemici în Statele Unite.
   Romanul cu accente erotice Cele 50 de vicii ale domnului Grey de autoarea britanica E.L. James, va fi în curând adaptat pentru marele ecran. Pentru acest proiect cinematografic, directorii studiourilor Universal Pictures o doresc pe Angelina Jolie în calitate de regizoare, informează lefigaro.fr.

   Într-o Americă puritană, lansarea acestei trilogii - Cele 50 de vicii ale domnului Grey este primul roman din trilogie, fiind urmat de alte două volume, intitulate Viciile întunecate ale domnului Grey şi Viciile descătuşate ale domnului Grey - în perioada mai 2011 - aprilie 2012, a făcut să curga multă cerneală. "Dacă veţi putea să vă înfrânaţi dorinţa de a o plesni pe eroina principală, care are atât de puţin respect faţă de ea însăşi, poate vă va plăcea această carte", afirmă criticii de la The New Zeeland Herald.

   Acţiunea romanului, într-adevăr, se pretează polemicilor. Inspirată iniţial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenţilor din acest moment, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza Amurg, cartea romancierei E. L. James ia o cu totul altă turnură.În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedeaza în faţa şarmului şi a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.
   Granita dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.
   Primele pasaje din romanul Cele 50 de vicii ale domnului Grey au apărut pe internet (click aici). Pe un site al fanilor francizei Amurg, sub pseudonimul "Snowqueens Icedragon", britanica E.L. James a implicat personajele Edward Cullen şi Bella Swan într-o nouă serie de aventuri, pe care a intitulat-o Master of the Universe. După comentarii negative, ce acuzau caracterul sexual al peripeţiilor descrise, romanciera britanică a luat decizia de a-şi publica povestirile pe propriul ei site. Mai târziu, ea a schimbat numele personajelor principale, optând pentru Anastasia şi Christian, şi a ales un nou titlu pentru romanul ei.

Angelina Jolie ar putea face un film erotic inspirat din controversata carte Fifty Shades of Grey   Criticile aduse trilogiei şi cele care vizau "mediocritatea scrisului" nu au împiedicat succesul celor trei romane. Chiar dimpotrivă. Cele patru studiouri majore de la Hollywood - Warner Bros., Sony, Paramount şi Universal Pictures - şi-au disputat drepturile de ecranizare a celor trei romane. În cele din urmă, ele au revenit studiourilor Universal Pictures. Declarându-se cuceriţi de felul în care actriţa americană Angelina Jolie şi-a facut debutul în calitate de regizoare cu filmul ei despre războiul bosniac In The Land Of Blood And Honey, directorii acestui studio hollywoodian nu şi-au ascuns deloc entuziasmul faţă de calităţile regizorale ale actriţei americane, pe care o doresc în calitate de realizatoare a proiectului Fifty Shades of Grey.
   Romanele din trilogia 50 de vicii s-au vândut deja într-un singur an în peste 10 milioane de copii, iar drepturile pentru traducerea lor au fost cumpărate de edituri din 37 de ţări.

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!