30 de curiozități din culisele filmului Abraham Lincoln: Vampire Hunter


posted by Laurentzyu on ,

2 comments


   Mai este o săptămână până când Abraham Lincoln: Vampire Hunter ajunge în cinematografele din România să arate o altă față a președintelui american. Bazat pe cartea cu același nume scrisă de Seth Grahame-Smith (autorul Pride and Prejudice and Zombies) și produs de Tim Burton, filmul surpinde un destin fictiv al lui Lincoln: mama și bunicul său sunt uciși de un vampir, iar eforturile sale de a pune punct scalvagismului sunt zădărnicite de implicarea vampirilor în comerțul cu sclavi. În rolul titular a fost distribuit mai puțin cunoscutul Benjamin Walker, iar alte roluri vor fi interpretate de Rufus Sewell, Anthony Mackie, Dominic Cooper și Mary Elizabeth Winstead.
ALVH-384 - Adam (Rufus Sewell), the chief of the vampires, prepares to unleash the full wrath of the undead against their deadliest foe, the 16th president of the United States.
ALVH-372 - Will Johnson (Anthony Mackie) takes aim – times two -- against an army of the undead.
   Prezent vara trecută într-o vizită pe platourile de filmare din New Orleans, un jurnalist al publicației Collider.com a aflat mai multe lucruri interesante din culisele producției, vorbind cu regizorul Timur Bemambetov și cu echipa filmului.  Iată 30 de lucruri pe care ar trebui să le știți despre Abraham Lincoln: Vampire Hunter:
  1. Filmul urmează rețeta celor de la Marvel, încercând să fie cât de realist posibil, însă adaugă un element fantastic: vampirii
  2. Producția are 3 mari secvențe de acțiune. Una implică goana nebună unor cai, iar alta are loc într-un tren. Despre cea de-a treia nu se știu detalii.
  3. Filmul va amesteca locații reale din New Orleans-ul zilei de azi cu extensii generate pe calculator prin care va fi reprezentată mai bine perioada în care se desfășoară acțiunea.


  4. În condițiile în care unii actori își înregistrează audițiile sau merg la un interviu cu regizorul, producătorii au fost cei care au mers să-l vadă pe Ben Walker într-o piesă de teatru, înainte să-i propună rolul.
  5. Transformarea lui Ben în Lincoln a fost posibilă prin aplicarea unor măști modelate după mulaje autentice realizate după fața președintelui american și după masca mortuară a acestuia.
  6. Lincoln incorporează o varietate de stiluri de luptă care implica mânuirea toporului, pe care le învață de la vampirul Henry Sturgess (jucat de Dominic Cooper), un maestru asasin.
  7. Asasinarea vampirilor va fi cât mai ancorată în realitate.
  8. Designerul laureat al premiului Oscar, Greg Cannom, a creat look-ul vampirilor.
  9. Ben Walker poartă o mască creată de Cannom pe întreg parcursul fimului. Nasul și urechile sund false, iar pe măsură de Lincoln îmbătrânește, ajunge la un număr de 15 piese mici care sunt puse laolaltă.
  10. Actorul a fost nevoit să poarte și lentile de contact. În schimb părul este al lui, nefiind nevoie de peruci sau alte ajustări.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
  11. Filmul debutează cu încercarea lui Lincoln de a răzbuna moartea mamei sale, ucigând un bărbat pe nume Jack Barts. Această tentativă nu se va derula prea bine pentru el.
  12. Filmul va include secvențe narative din jurnalul lui Lincoln.
  13. Tim Burton, producătorul Jim Lemly și Timur Bekmambetov au început să lucreze la film înante ca Seth Grahame Smith să finalizeze cartea.
  14. Seth Grahame Smith a adaptat el însuși cartea, semnând scenariul proiectului.
  15. În timp ce se pregătea de rol, Ben Walker a rostit în fața regizorului și producătorului discursul Gettysburg, unul dintre cele mai cunoscute discursuri din istoria SUA. Acesta a fost rostit de Abraham Lincoln în timpul Războiului Civil, în ziua de 19 noiembrie 1863.
  16. Există o scenă mare de acțiune, care va avea loc deasupra goanei nebune a unei herghelii de cai.
  17. Timur a ales să filmeze în New Orleans pentru că Războiul Civil s-a desfășurat acolo. El a declarat că încă mai simte istoria și drama, chiar dacă acest eveniment a avut loc în urmă cu 150 de ani.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
  18. Weta Digital, compania de efecte speciale fondată de Peter Jackson în Noua Zeelandă se ocupă de efectele din film.
  19. Proiectul a fost filmat în 2D, însă va fi convertit înainte de lansare în format 3D.
  20. Majoritatea secvențelor de acțiune au fost animate înainte de a fi filmate, pentru a oferi actorilor o șansă să vizualizeze ce vrea regizorul să creeze.
  21. Dominic Cooper s-a antrenat pentru a-și putea face singur propriile cascadorii în care mânuiește toporul.
  22. Costumul pe care îl poartă Cooper a fost creat în așa fel încât să pară dintr-un alt timp, cu un aspect vechi de sute de ani.
  23. Vampirul interpretat de Cooper locuiește într-o casă imensă, iar o secvență de tip flashback ne va dezvălui originile sale.
  24. Actiunea filmului se desfășoară între 1820 și 1865 în locații de peste tot din SUA, din Illinois și Kentucky, până în Louisiana și Washington D.C.
  25. S-au făcut multe cercetări pentru reproducerea cât mai acurată a căbănuțelor construite de Abe Lincoln, iar producătorii au vrut să copieze cât mai multe din aceste detalii în decor.
  26. Au vrut să creeze un decor cât mai autentic, astfel că s-au făcut multe cercetări cu privire la perioada de timp în care se desfășoară acțiunea. Fiecare departament își avea propriii cercetători, care se asigurau că totul era absolut corect.
  27. Au adaptat povestea, pentru a putea profita de elementle istorice pe care New Orleansul le poate oferi.
  28. Haina lui Lincoln a fost un element cheie și o provocare pentru designerii de costume (Varvara Avdyushko și Carlo Poggioli), fiindcă aceștia încercau să creeze ceva în ton cu iconicul personaj și potrivit pentru o luptă cu vampiri. Materialul folosit pentru haină a fost făcut în Italia. Haina are și un compartiment special unde Abe își ascunde toporul.
  29. Mule din costumele folosite din filme au fost replici exacte ale costumelor originale purtate de figurile istorice transpuse în film.
  30. Au folosit foarte mulți actori care reconstituiau armata din Războiul Civil. Aceștia și-au purtat propriile costume la filmări.

2 comments

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!