Următorul Harry Potter?


posted by Laurentzyu on ,

3 comments

   Celebra franciză Harry Potter a luat sfârşit anul trecut şi sunt mari şanse să se intensifice vânătoarea după drepturile de ecranizare ale unei noi serii de cărţi pentru adolescenţi. Iată 13 serii care ar putea avea mare succes pe marile ecrane, şi dacă niciun film nu îţi face cu ochiul, poate faci o vizită pe la librărie ...

SEPTIMUS HEAP - ANGIE SAGE
Magie s.jpg Zborul s.jpg Leacuri s.jpg
Expeditia s.jpg SirenaSH5 s.jpg Darke (Septimus Heap, #6)
"Nebunia" Septimus Heap a început în 2005, la lansarea primului volum. De atunci şi până acum, seria a strâns milioane de fani în toată lumea, reuşind să adune păreri mai mult decât bune din partea tuturor criticilor. Aventurile lui Septimus Heap se întind pe parcursul a 7 volume uimitoare ce prezintă evoluţia unui copil simplu din Hardughie până la devenirea unui Ucenic de Rang Înalt al Vrăjitorului NeObişnuit. Filmul este programat pentru 2013, însă nu se cunoaşte deocamdată nici un detaliu.

MORTAL ENGINES - PHILIP REEVE
File:Mortal engines.jpg File:Predatorsgold.JPG
File:Infernaldevices1.jpg File:Darkling Plain.JPG
Pe lângă unul dintre cele mai interesante titluri (luat de la Shakespeare, piesa Othello) seria de cărţi scrise de Philip Reeve ne aruncă într-o lume post-apocaliptică: după un război nuclear, cele câteva oraşe supravieţuitoare se canibalizează pentru energie. Cunoştinţele tehnologice sunt pierdute, iar rarele artefacte din epoca noastră sunt tare preţuite. Eroul este un adolescent orfan, Tom Natsworthy, care ajunge să străbată lumea având parte de o mulţime de aventuri. Mortal Engines urma să fie transformat într-un film 3D de către celebrul Peter Jackson, dar problemele de producţie ale celor două The Hobbit l-au îndepărtat pe regizor de proiect. Oricum, cu siguranţă ecranizarea îşi va face drum pe marile ecrane în anii următori.

THE MORTAL INSTRUMENTS - CASSANDRA CLARE
Seria de şase romane scrise de Cassandra Clare (primul este Oraşul Oaselor) a fost lansată în 2007 şi a avut timp de atunci să câştige câteva premii, în 2013 fiind aşteptat cel de-al şaselea volum al seriei. Povestea se învârte în jurul lui Clary Fray, o adolescentă cu puteri magice care se aliază cu alţi tineri dotaţi cu puteri supranaturale pentru a scăpa de vârcolacii, vrăjitoarele şi vrăjitorii ce bântuie un oraş dintr-un univers paralel. Primul volum al seriei a fost deja ales pentru ecranizare, iar rolul principal va fi interpretat de Lily Collins; primul film e programat pentru august 2013.

TUNNELS - RODERICK GORDON & BRIAN WILLIAM
Tunele s.jpg Tunele2 s.jpg
corintjunior 
Seria de romane scrise de Roderick Gordon şi Brian Williams a fost tradusă şi în limba română (doar primele 4 volume, al 5-lea urmând să apară anul acesta). Eroul este Will Burrows, un puşti cu veleităţi de arheolog care, după ce îi dispare tatăl, descoperă un pasaj secret şi ajunge într-o aşezare subterană unde are parte de o mulţime de aventuri. Succesul primei cărţi, apărute în 2007, a făcut ca aceasta să fie urmată de încă patru. Sunt mari şanse ca seria să vadă şi lumina ecranului, regizorul ataşat proiectului în prezent fiind Vincenzo Natali, al cărui SF Splice a apărut anul trecut pe ecrane.

INCARCERON - CATHERINE FISHER
 
În romanul scris de Catherine Fisher avem de-a face tot cu lume  distopică, în care un băiat de 17 ani pe nume Finn încearcă să evadeze dintr-o elaborată închisoare futuristă. Carcera este atât de mare, încât niciunul dintre prizonieri nu crede că există vreun Afară, dar Finn dă peste o cheie de cristal care îi permite să comunice cu Claudia, fiica gardianului-şef din Carceră, şi ea prizonieră într-o lume de o frumuseţe nemaivăzută, cu aspectul unui oraş al secolului 17, dar controlată de computere. Finn este hotărât să evadeze, iar Claudia crede că-l poate ajuta, dar Carcera ascunde multe secrete: închisoarea este de fapt vie, aşa că Finn va avea nevoie de multă ingeniozitate pentru a-i ocoli capcanele. Rolul principal s-a zvonit la un moment dat că-i va reveni lui Taylor Lautner. Oricum, studiourile Fox intenţionează să lanseze filmul în 2013.

THE HAUNTING OF ALAIZABEL CRAY - CHRIS WOODING
File:BOOK.JPG
Romanul horror gotic scris de Chris Wooding ne poartă într-o Londră victoriană alternativă, al cărei sud este bântuit de creaturi demonice. Protagonistul este Thaniel Fox, un tânăr ce vânează aceste creaturi şi care se trezeşte amestecat într-un complot când dă peste Alazaibel, o tânără femeie rătăcind pe străzi, posedată de un spirit malefic. Doritor să o ajute, Thaniel va descoperi că trecutul lui Alazaibel conţine legături atât cu lumea oamenilor, cât şi cu înfiorătoarea lume a demonilor. Autorul Chris Wooding a declarat în câteva rânduri că i s-a cerut să transforme romanul într-un scenariu, dar deocamdată niciun studio nu a anunţat că intenţionează să realizeze ecranizarea.

THE DARKEST POWERS - KELLEY ARMSTRONG
Invocarea s.jpg FRA2 s.jpg 
Chloe Saunders are cincisprezece şi află că este o necromantă ale cărei puteri uriaşe nu pot fi controlate. O serie perfectă din care nu lipseşte o doză puternică de suspans; o aventură parcă prea scurtă care te ţine prins într-o lume a supranaturalului. Totuşi, nu e uşor să fugi dintr-un sanatoriu şi să ajungi într-o aventură cum vezi numai în filmele de acţiune. Nimeni nu s-a arătat interesat până acum de ecranizarea trilogiei.

OSCAR PILL - ELI ANDERSON
 
 
David Heyman, unul din producătorii seriei Harry Potter, a anunţat în martie 2011 că a cumpărat drepturile de ecranizare ale seriei scrise de francezul Eli Anderson, iar studiourile Warner Bros. intenţionează să transforme seria de patru cărţi (deocamdată) într-o franciză. Eroul titular este un puşti care descoperă că face parte din ordinul Medicus, un fel de vrăjitori ce pot pătrunde în corpul uman pentru a vindeca bolile. Inamicii lor de moarte fac parte din ordinul Patologus. Deocamdată nu a fost ales niciun actor principal, dar cu siguranţă viitoarele filme vor fi 3D şi vor folosi o mulţime de efecte speciale pentru a înfăţişa călătoriile în corpul uman ale protagonistului.

THE MAZE RUNNER - JAMES DASHNER
The Maze Runner (Maze Runner, #1) The Scorch Trials (Maze Runner, #2) The Death Cure (Maze Runner, #3)
Saga scrisă de James Dashner urmăreşte aventurile unui băiat pe nume Thomas care se trezeşte într-un loc ciudat, fără să-şi amintească cine este şi de unde vine. Locul se dovedeşte a fi o structură unde se mai află şi alţi băieţi, iar de jur împrejur se află un misterios labirint plin de monştri. Bineînţeles, toţi băieţii încearcă să găsească o cale de evadare, iar Thomas descoperă curând că ştie mult mai mult despre ce-i în jur decât credea iniţial. Şi acest proiect are un regizor ataşat, în persoana lui Christine Hardwicke, regizoarea filmului Twilight. O dată de lansare propusă de studiouri ar fi vara lui 2013, spun cei de la imdb.

THE ALCHEMIST & THE ANGEL - JOANNE OWEN
The Alchemist and the Angel 
Şi Joanne Owen, o autoare din Ţara Galilor, a avut un mare succes cu această incursiune în Praga secolului 16. Autoarea spune poveste lui Jan, un puşti care-l secondează pe unchiul său, Gustav, în încercările de a descoperi un ser ce poate readuce morţii la viaţă. Doar că unchiul moare la un moment dat, iar Jan se va trezi singur-singurel, având doar un set de instrucţiuni antice pentru a reuşi în iniţiativa lui. Bineînţeles, băiatul nu este lăsat să-şi vadă liniştit de treabă: mătuşa lui vrea serul doar pentru ea. Din aventurile lui Jan ar putea ieşi un film cu atmosferă foarte sumbră, în stilul lui Tim Burton, dar deocamdată niciun studio nu şi-a anunţat interesul pentru o eventuală ecranizare. Poate după ce mai apar câteva cărţi?

THE SPOOK'S APPRETINCE - JOSEPH DELANEY
Ucenicul-vraciului_s.jpg Blestemul-vraciului_s.jpg Secretul-vraciului_s.jpg
Bataliavraciului s.jpg GresealaVraciului s.jpg SacrificiulVraciului s.jpg
CosmarulVraciului s.jpg  
Încă o carte pentru care se lucrează deja pentru un transfer pe marele ecran, cu Jeff BridgesSam Claflin şi Julianne Moore în rolurile principale şi Sergei Bodrov (regizorul lui Mongol) la regie. Seria lui Joseph Delaney se învârte în jurul lui Tom, un puşti de 13 ani, care descoperă, în secolul 17, că poate vedea prezenţele paranormale din jur, din simplul motiv că este al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu (titlul temporar al filmului este Al şaptelea fiu). El va deveni discipolul unui bătrân vânător de fantome, care se va chinui să-l înveţe tot ce ştie pentru a face faţă unui pericol inimaginabil... Cei de la Legendary Pictures au spus că filmul îşi va face loc pe marile ecrane în februarie 2013.

CHAOS WALKING - PATRICK NESS
The Knife of Never Letting Go (Chaos Walking, #1) The Ask and the Answer (Chaos Walking #2) Monsters of Men (Chaos Walking, #3)
Chaos Walking este format din trei cărţi scrise de Patrick Ness, ultima fiind Monsters of Men. Cei de la Warner i-au propus autorului achiziţionarea drepturilor de ecranizare, dar deocamdată nu s-a făcut niciun anunţ oficial cu privire la o posibilă apariţie pe ecrane a aventurilor lui Todd Hewitt, un adolescent dintr-un viitor distopic. Todd intră într-un conflict cu primarul aşezării sale, care face toate eforturile pentru a-i ţine pe cetăţeni în ignoranţă cu privire la ceea ce se află în afara zidurilor oraşului ...

DIVERGENT - VERONICA ROTH
Divergent (Divergent, #1) Insurgent (Divergent, #2)
Primul volum al trilogiei Divergent (ultimul volum, Detergent, va apărea în 2013) va fi ecranizat în 2014. Nu se ştie încă cine va regiza aventurile lui Beatrice Prior, o fată dintr-un Chicago futurist care are de ales între 5 facţiuni. În lumea ei, toţi tinerii de 17ani au dreptul de a alege facţiunea căreia îi vor fi devotaţi tot restul vieţii, dar ce va alege oare Beatrice: să fie alături de familia ei sau să aleagă facţiunea care o reprezintă?

Voi care credeţi că va fi următorul Harry Potter?

3 comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!