HUGO: cel mai bun film 3D din istorie


posted by Laurentzyu on ,

1 comment


In toamna criticii care l-au urmarit pentru prima data l-au numit cel mai bun film 3D live action din istorie. Si se pare ca nu a fost doar o lauda mareata. Primul film 3D realizat de Martin Scorsese  a primit 11 nominalizari la Oscar in 2012, devenind cea mai nominalizata pelicula a anului:


1. Cel mai bun film
2. Cel mai bun regizor
3. Cel mai bun scenariu adaptat
4. Cea mai bună imagine
5. Cel mai bun montaj
6. Cea mai bună scenografie
7. Cel mai bun design de costume
8. Cea mai bună coloană sonoră
9. Cel mai bun mixaj de sunet
10. Cel mai bun montaj de sunet
11. Cele mai bune efecte vizuale

Numele lui  Martin Scorsese este pe buzele tuturor dupa ce regizorul de 69 de ani a reusit sa dea lovitura cu al sau Hugo, un film ce a costat aproape 170 de milioane de dolari. Regizorul a primit deja un  Glob de Aur pentru aceasta pelicula cu care intra in cursa pentru Oscaruri la capitolul cel mai bun film si cel mai bun regizor. Distribuit de Paramount Pictures, filmul a  fost lansat in SUA, in cinematografe pe 23 noiembrie 2011 si a facut incasari de 83 de milioane de dolari.

Hugo, primul film 3D al legendarului Martin Scorsese spune povestea magica a unui orfan care duce o viata secreta intr-o gara din Paris. Regizorul James Cameron a numit pelicula Hugo o capodopera si a declarat ca este filmul care foloseste cel mai bine 3D-ul dintre toate productiile realizate pana acum - inclusiv ale sale.

Filmul se bazeaza pe cartea pentru copii a lui Brian Selznick "The Invention of Hugo Cabret" si  are in centru povestea unui pusti in Parisul anilor 1930 care traieste intr-o gara. Viata lui se intersecteaza cu cea a regizorului Georges Melies. Filmul nu esta doar o poveste minunata pentru copii ci si o lectie de istorie cinematografica si o scrisoare de dragoste perioadei de inceput a cinema-ului totul invelit intr-un peisaj 3D inovativ.

"Cred ca 3D-ul este foarte interesant pentru ca ii face pe actori sa fie mai expusi emotiilor. Fiecare miscare, intentie este redata mai precis" a declarat Scorsese.

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!