RECENZIE | Corsarul, de Tim Severin


posted by Laurentzyu on ,

1 comment


Această carte mi-a fost oferită de editura Nemira căreia îi mulţumesc!

TITLU: Corsarul
AUTOR: Tim Severin
TRADUCERE: Iris Manuela, Gîtlan Anghel
EDITURA: Nemira
NUMĂR PAGINI: 448
COPERTA: broşată, lucioasă
FORMAT10,7x17,8
COLECŢIA: Suspans
SERIA: Aventurile lui Hector Lynch
CATEGORIEAventură, Fantasy
ANUL APARIŢIEI: 2011
ISBN: 978-606-579-228-9


REZUMAT: Hector Lynch are o dorinţă: să exploreze lumea monotonă în care trăieşte. Şi, de parcă Dumnezeu a vrut să îi îndeplinească dorinţa, într-o seară este răpit, alături de sora sa, Elizabeth, de un grup de tâlhari de pe mare.
Trezindu-se captiv pe o corabie necunoscută alături de alţi vecini din sat, Hector devine obsedat de ideea eliberării dar, află cu stupoare că fetele erau ţinute pe un alt vas, astfel că trebuie să îşi găsească sora şi abia apoi să se gândească să ajungă teferi acasă.
   De aici începe o aventură uimitoare, cu întâmplări pe cât de incredibile, pe atât de periculoase, iar Hector nu reuşeşte să se descurce decât prin inteligenţă, forţa fizică nefiindu-i prea remarcabiă. Învaţă, cunoaşte, observă şi, mai presus de acestea, dă dovadă de o îndrăzneală mult prea evidentă.
   Dincolo de această aventură se ascunde o prietenie aparte pe care Hector o înfiripă cu Dan, un indian din tribul Miskito, amândoi ajutându-se reciproc şi formând un singur suflet.
   O poveste plină de suspans, în care cruzimea unora scoate în evidenţă bunătatea altora. Un roman clasic de aventuri cu piraţi.

PENTRU MINE: Nu pot spune că nu mi-a plăcut, dar aş fi preferat nişte piraţi mai diferiţi, ceva în genul lui ... Jack Sparow. A fost o aventură pe cinste în largul mării, să vedem cum evoluează situaţia în celelalte doua volume ale trilogiei, şi atunci o să vă spun pe cine iubesc mai mult. Până atunci însa, I LOVE YOU, JACK!

PENTRU ALŢIIFantastic documentată, cartea se adresează deopotrivă iubitorilor genului istoric, cât şi cititorilor fascinaţi de aventurile piraţilor, care se bucură şi astăzi de o popularitate extraordinară.“ Mail on Sunday

DESPRE AUTOR: Tim Severin, explorator, producator de filme si lector universitar, a realizat numeroase expeditii pe care apoi le-a trapuns pe hartie - de la calatoria pe apele Atlanticului intr-o corabie medievala redata in The Brendan Voyage pana la aventurile din In Search Of  Moby Dick si Seeking Robinson Crusoe. I s-au decernat Thomas Cook Travel Book Award, The Book of The Sea Award, Christopher Prize, dar si medalia pentru merite literare literare a Academiei Navale. Seria Vikingilor care s-a bucurat de un succes rasunator a marcat debutul cartilor sale istorice. 

PLUSURI:
Un erou atât de bine conturat încât crezi că e unul dintre prietenii tăi din copilărie.
O poveste plină de suspans, o aventură în largul mării pe care nu o vei uita niciodată.

MINUSURI:
Nu sunt disperat după cărţile cu piraţi şi romanele atât de pline de aventuri.
Îmi place mai mult de Jack Sparrow!

________________________________________________
RATING: 

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!