LIVADA DE MANGO - Robin Bayley


posted by Laurentzyu on

1 comment

TITLU: Livada de mango
AUTOR: Robin Bayley
TRADUCERE: Radu Trif
EDITURA: ALL
NUMAR PAGINI: 304
COPERTA: brosata, mata
FORMAT: 13x20
COLECTIA: Strada Fictiunii
CATEGORIE: Aventura
ANUL APARITIEI: 2011
ISBN: 978-973-724-335-5
RECENZIE: Robin este fascinat de calatoriile strabunicului sau in inima secreta a Mexicului. Cand era copil, bunica lui ii povestea mereu despre fascinatia acestuia de a se aventura in cele mai neasteptate locuri, ceea ce il face pe baiat sa renunte la viata lui linistita si sa porneasca spre America Latina. Cu fiecare pas pe care il face, Robin se afunda tot mai tare in amintirea strabunicului sau, Arturo, si cele doua calatorii povestite in paralel par a se impleti, chiar daca cea a lui Robin nu are vreun stop de eroism si este mai lunga datorita dragostei si peripetiilor neasteptate care il fac sa intarzie. Cartea este un amestec de aventuri palpitante si are un sfarsit total neasteptat, in care Robin gaseste ceva ce ii schimba viata, nu o comoara sau un palat, ci un sentiment aparte. Ceea ce mi se pare si mai fascinant la aceasta aventura este faptul ca este aproape reala, inspirata din viata autorului.

PENTRU MINE: O carte frumoasa, a aventura incredibila, dar o atmosfera cam monotona lipsita de acele fragmente care ar trebui sa iti ramana intiparite in minte si sa la spui tuturor a doua zi.

CITATE: "Dupa o jumatate de ora am ajuns la periferia orasului. In aer se simtea ceva din atmosfera care domnea in Mexic. Pe franghii erau intinse ghirlande cu pinatas, iar pe o tejghea de la marginea drumului erau etalate pungi de plastic cu sunca, langa munti de pepeni verzi si papaya. In mijlocul campiei din fata se vedea o masina de pe vremuri, un Dodge ruginit si plin de gauri, din care ieseau manunchiuri de flori." Puteti citi primele doua capitole aici.

DESPRE AUTORRobin Bayley s-a născut în Anglia, într-o cabană din North Yorkshire. A crescut în Sheffield, iar când a terminat liceul s-a mutat la Londra, unde a lucrat în publicitate şi a făcut televiziune pentru copii. După ce s-a mutat în Colombia, a lucrat ca profesor şi a fost chiar distribuit într-un film de Bollywood. Livada de mango. Călătorind spre inima secretă a Mexicului (2010) este prima lui carte.

PLUSURI:
O poveste incredibila, atat de intensa ...
Credibilitatea cu care povesteste autorul.

MINUSURI:
Lipsita de suspans.
O poveste prea monotona care te cam plictiseste.


________________________________________________
RATING: 

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!