HOTUL DE CARTI - in curand la RAO!


posted by Laurentzyu on

2 comments

AU INDRAGIT-O MILIOANE DE FANI SI A VANDUT NENUMARATE TIRAJE
ACUM
EDITURA RAO ARE BUCURIA SA ANUNTE
PUBLICAREA IN ROMANIA A CARTII FENOMEN 
HOTUL DE CARTI
DE
MARKUS ZUSAK 


din 25 august in toate librariile din tara
 de peste 200 de saptamani in celebrul top de vanzari al New York Times

O SCRIITURA INEDITA ,UN NARATOR NEOBISNUIT SI SURPRINZATOR SI PERSONAJE INDRAGITE DE CITITORI DIN PRIMA SECUNDA

O carte senzaţionalã, care a captivat încã de la publicarea ei a câstigat de atunci tot mai mulţi admiratori, numãrând acum milioane şi milioane de fani.

La vârsta de 30 de ani, australianul Markus Zusak se evidenţiase deja ca unul dintre cei mai inovatori şi poetici romancieri ai zilelor noastre. Odatã cu publicarea Hoţului de cãrţi, el a devenit un „fenomen literar“.
A crescut ascultând poveşti despre Germania nazistã, despre bombardarea Münchenului şi despre evreii care erau mânaţi spre lagãre prin micul oraş natal al mamei lui. A ştiut dintotdeauna ce poveste voia sã aştearnã pe hârtie.

Avem în minte aceste imagini cu bãieţi mãrşãluind impecabil si salutând cu „Heil Hitler“ şi ideea cã toatã lumea în Germania gândea la fel. Dar mai existau copii rebeli care nu respectau regulile şi oameni care îi ascundeau pe evrei şi pe alţi oameni în casele lor. Aşadar, Germania nazistã avea si o altã laturã, declara Zusak într-un interviu cu The Sydney Morning Herald. 
***   
Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată.
 Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. 
Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. 
Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

Romanul lui Zusak este un act inalt de inventivitate si suplete emotionala.
THE AUSTRALIAN

O poveste geniala si excentrica...o carte superba pe care o veti recomanda fiecarui om pe care il veti intalni.
Herald Sun2 comments

  1. Laurentzyu

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!